Toyota Corolla 1.6 XLi (1994)
Uitvoering | Corolla 1.6 XLi |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
We hebben deze auto nu ruim 3 jaar en hebben er meer dan 70.000 km mee gereden.
De 1.6 motor is zeer sterk (114pk)en heeft geen enkele moeite met de auto. De sedan versie heeft een zeer grote kofferbak (afgelopen jaar met 4 personen op wintersport geweest en we hebben geen dakkoffer o.i.d. nodig gehad).
Ondanks de hoge kilometerstand verbruikt de auto nauwelijks olie (ongeveer 1 liter per 10.000 à 15.000 km)
De auto heeft geen confortgadgets (geen airco, geen electrische ramen, geen centrale deurvergrendeling) en dus kunnen ze ook niet kapot. Ook na 1.000 tot 1.200 km op één dag gereden te hebben stap je redelijk fris uit. De stoelen zitten nog steeds goed en de auto heeft geen vreemde rammels of verkleuringen (de auto is nog even bordeaux rood als toen hij verkocht werd).
De auto is zeer zuinig als je je rechtervoet onder controle hebt (1:13 in de winter en 1:14 à 1:15 in de zomer). Op lange afstanden is 1:18 mogelijk.
Jammer genoeg heb ik de auto weg moeten doen. Vorige week van achteren aangereden en de auto was total-loss (economisch gezien).
Afgezien van het reguliere onderhoud en een kapot lampje heeft deze auto nog geen enkel probleem gehad.
De enige keer dat de auto mij heeft laten staan was met een lekke radiator (maar gezien de kilometerstand was dat niet geheel onverwacht).