Toyota Corolla 1.6 GTSi (1996)
| Uitvoering | Corolla 1.6 GTSi |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 104.700 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Toyota Corolla heeft van jongs af aan mijn aandacht getrokken en dan met name het nog vierkante model van de bouwjaren "92-"97. Het is naar mijn mening nog steeds de sportiefste Corolla variant ooit. Ik ben zelf nu sinds kort in het bezit van een 16i 16v GTSi uitvoering van bouwjaar "96. Deze uitvoering die zeer sportief oogt door zijn relatief hoge spoiler, side skirts, kuipvormige stoelen en witte wijzerplaten, heb ik zelf extra verfraaid door er 15 inch vijfspaaks alluminium velgen onder te zetten. Over de rij eigenschappen kan ik zeggen dat het allemaal erg strak aanvoelt. De auto laat zich ook makkelijk corrigeren wanneer hij uit zijn spoor dreigt te gaan. Een minpunt vind ik het schakelen. De Corolla schakelt wat hakerig al went dit snel. Verder: de rugleuning geeft geen optimale steun. Verder prima auto!
In de drie weken dat ik hem heb, zijn er nog geen problemen geweest. Een puntje wat wel vermeld dient te worden, is de koppeling die bij het opkomen een krakend geluid geeft. Dit verdwijnt vanzelf weer na loop van tijd maar komt iedere keer weer terug. Daarnaast moet de wagen nog gebalanceerd worden. (Boven 120 km/h heftige trillingen in stuur!) Het laatste puntje wat ik kan melden is de kilometerteller die niet helemaal klopt! Als ik op de teller 60 km/h rijdt, gaat het matrix bord die oplicht wanneer je harder dan 50 km/h gaat, niet aan.
Ik verwacht de komende tijd geen rare dingen maar we zullen zien.