Toyota Camry 2.2i GL (1997)

Toyota Camry
Toyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota CamryToyota Camry - interieur

UitvoeringCamry 2.2i GL
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2002

De Camry heb ik aangeschaft om plaats te hebben voor mijn gezin, mijn beide zoons en ik zijn 1,90 m+ en hebben ruim voldoende plaats in deze auto, in deze klasse is bijna geen andere (betaalbare) auto te vinden, met zoveel zitruimte.
Na mijn ervaring met andere Toyota’s was de keuze niet moeilijk, daar ik geen MPV wilde moest er een Camry komen en ik heb tot heden geen dag spijt van deze beslissing gehad. De auto is zeer betrouwbaar en een fijne reisauto, ook zijn bezineconsumptie valt mij, met een gemiddelde van ca. 9 op 100, best mee. De onderhoudskosten zijn in de afgelopen 3 jaar ook goed meegevallen. Afgezien van normale slijtageonderdelen, banden, accu en remblokken, heb ik geen reparaties hoeven laten uitvoeren.
Inmiddels is de Camry 5 jaar in ons gezin, hij geldt nog steeds als zeer betrouwbaar, grote reparaties zijn nog steeds uitgebleven, ik hoop nog vele jaren van deze auto te kunnen genieten.

update: Na de reparatie zijn we met onze Camry op vakantie geweest, geen centje pijn, hij is nog steeds even comfortabel en betrouwbaar als toen we hem 7 jaar geleden aanschaften en het verbruik ca. 1 op 12 over de hele rit(3500km)is ook nog heel aanvaardbaar voor deze maat auto. We zijn inmiddels op zoek naar een vervanger, als het aan mij ligt wil ik dat nog wel even uitstellen, maar ik beslis hier niet alleen over!

Tijdens onze vakantie in Frankrijk liet de koppeling het afweten(156800 Km), ik weet nu weer waarom ik lid van de ANWB ben, de mensen van de alarmcentrale hebben prima werk verricht. De koppeling is in Frankrijk vervangen en we hebben toch nog een lekkere vakantie gehad.
Ik lees bij andere reviews dat de koppeling van de Camry’s een zwak punt is, hoe lang gaat de koppeling bij andere auto’s mee bij normaal gebruik? Mijn ervaring is dat 150000 tot 200000Km normaal is, ook bij andere merken.

Na 12 jaar de eerste serieuze reparatie, de veerpootschalen en lagers aan de voorzijde vervangen, tevens een homokineet laten vervangen, deze was na een gescheurde ashoes beschadigd.
Voor mijn gevoel kan de auto nu weer jaren mee.

verkoop

Ook bij een Camry komt ooit een tijd van afscheid, althans we zijn van zinnen om deze auto, ondanks zijn beresterke reputatie, in te ruilen tegen een kleinere soortgenoot, mn de Mitsubishi Colt kan ons wel bekoren, ik moet toegeven dat het naderend afscheid mij nu al pijn doet, ik weet zeker dat we zo'n auto nooit meer terug krijgen, de laatste 8 jaar is hij een trouwe reisgenoot geweest en zal dat nog blijven tot z'n vervanger er is en mogelijk daarna nog bij een nieuw baasje. Al met al ben ik reuze tevreden met mijn Camry en ben ik een beetje teleurgesteld dat Toyota geen waardige vervanger aanbied, in Nederland, alle andere toyota's vallen buiten mijn smaak, daarom kiezen we voor Mitsubishi.

Verkoop 2

Vandaag is het zover, we gaan een proefrit maken in wellicht zijn opvolger, een jawel, Toyota Corolla, het is een sedan uit 2004 en lijkt best veel op onze Camry, alleen stukken kleiner.

Hij is weg

Het Camry tijdperk is definitief afgelopen, hij is weg, we hebben de Corolla gekocht.