Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Sol (2004)

Toyota Avensis Wagon
Toyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D Linea Sol
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2008

Ik heb de auto net gekocht, dat kan je wel zien aan de aantal kilometers die er mee gereden zijn.
Als de motor warm is, dan hoor je tijdens het rijden(ook bij 140km)de motor haast niet. Alleen bij het optrekken uiteraard wel.
Wat mij opvalt als de motor nog koud is, dat hij behoorlijk’knort’ en een beetje onregelmatig loopt. Als de motor warm is, is dit afgelopen.(na ongeveer 10km rijden)
Verder net gekeken naar het verbruik, dit was 1 op 15.5 terwijl er naar mijn mening erg rustig mee gereden is vind ik het wel wat aan de hoge kant. We zullen over een lange tijd zien wat het gemiddelde verbruik is.
Verder las ik over krakende gasveren van de achterklep, dat doen die van mij dus ook.

Verder tot nu toe erg tevreden!

Het is nu 27-5-2008, 130.000 op de teller.
De auto begon steeds slechter te starten, met als gevolg dat mijn vrouw op een gegeven moment stil kwam te staan, want de startmotor was defect!
HET TOERENTAL WAS TE LANGZAAM OM NOG TE KUNNEN STARTEN!
Kwam volgens de dealer weinig voor, maar toch.
Verder nog een aantal kleine niet noemenswaardige dingen laten repareren (allemaal garantie)
Toch maar van de powerbox afgezien, chip-tuning lijkt mij beter eventueel.
Nog steeds tevreden!

20-3 Geen Tuning gedaan, werd mij afgeraden i.v.m. extra slijtage versnellingsbak.
Verder loopt de auto tussen de 1 op 15 á 16.... goedkoper kan ik echt niet!
Super auto, mee op vakantie geweest naar Tsjechie, geen centje pijn in de bergen. Wel bergen koppel! Echt super om met de cruise/control bergje op en bergje af met 150km per uur!

Geen, daarintegen met mijn vorige auto teveel om op te noemen. Daarom ook de keuze gemaakt om voor een Toyota te kiezen.
We zullen zien wat de toekomst brengt.
Nu 20-3...... nog steeds geen problemen.

APK

Nou een jaar zonder problemen gereden, net APK-keuring gehad. Niets bijzonders zoals ik verwacht had. De enige extra kosten waren 2 nieuwe Michelin banden voor. Verder alleen olie,filters e.d. vervangen.
Dussss........ we kunnen weer een jaar vooruit!