Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Luna (2004)
Uitvoering | Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Luna |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De auto heb ik nu twee weken, en ben van plan er 1,5 jaar mee te rijden.
Mijn doel is om goed weer te geven, hoe deze Avensis in het dagelijks gebruik is.
Ik rij ongeveer 70.000 km p/j, dus er zal e.e.a. aan bod komen.
Bevindingen tot 18-11-2007.
De techniek, de auto rijd goed. Alles werkt zoals het moet. Motor loopt heel mooi rond.
Verbruik 1L per 16 km, en dit is een gemiddelde. Bij mij ligt het waarte punt
op de snelweg.
Comfort, hij is comfortabel. Er is goed schakellui mee te rijden. Ondanks dat ik een koppel gewend was van 360Nm. Nu 300 Nm.
De auto is stil, en dit ook nog bij 140 km/h, als je er veel inzit dan is dat erg prettig.
De bediening van het hele dashboard is overzichtelijk, de mee geleverde navi is erg prettig. Ben aan het dubben of in nu de nieuwe dvd koop van de navi van Toyota of een nieuwe tomtom. Immers dit Toyota systeem geeft ook de file’s aan, en dat is erg fijn.
Prestaties, hij is vlot en trekt mooi door de versnellingen. Maar qua acceleratie is hij trager dan te 2.0 tdci 130 pk 360Nm van Ford, maar dat is niet raar.
Bij die auto had ik de egr klep dicht gezet, en dat doet een hoop met je vermogen.
De betrouwbaarheid, laat niets te wensen over.
Gebruikskosten, tot nu toe alleen omdat ik hem net heb nieuwe olie in laten doen.
Deze ververs ik hoedan ook elke 15.000 km.
Tot dusver 18-11-2007
3000 km mee gereden.
Tot dusver geen problemen.