Toyota Avensis Wagon 2.0 D-4D Linea Luna (2004)

Toyota Avensis Wagon
Toyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 D-4D Linea Luna
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Sinds begin oktober ben ik in het bezit van Avensis Wagon. Na alle problemen die ik met mijn vorige auto had (Skoda Octavia Wagon 2.0 met LPG systeem) besloot ik weer te kiezen voor een diesel.
De tweeliter die in de Toyota staat is een fijne motor. Hij is inderdaad vrij stil; je rijdt snel te hard zonder dat je dit direct in de gaten hebt. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de totale afwerking van de auto.
Wel moet ik zeggen dat de motor niet de vlotste is, maar dit wist ik natuurlijk al omdat ik een proefrit heb gemaakt. Hij voldoet verder prima!

Voor de rest ziet de auto er fantastisch uit. Ik heb de kleur Tundra Grey besteld, en dat maakt deze auto nog iets fraaier (al is zwart ook heel mooi).

De bediening is uitstekend. Het was even wennen aan de cruise control, maar nu vind ik die echt fijn werken.
Ik vindt het wel een beetje vreemd dat er geen lampjes zijn gemonteerd in de bediening voor de spiegels. Als je in het donker de spiegels wilt inklappen moet je echt op de tast naar het knopje.

De ruimte is uitstekend (ook achterin). Al is het wel zo dat als je twee kinderzitjes op de achterbank hebt gemonteerd, en je wilt nog een derde persoon meenemen, je een uitdaging hebt omdat de middelste positie zeer krap is.

Tot mijn verbazing staken bij mij al na 1 dag de punten van mijn achterbumper uit bij de bevestigingspunten aan de wielkast. Het lijkt er inderdaad op dat de bouten/schroeven die ze vasthouden zijn afgebroken. Toch wel slordig moet ik zeggen!

Ik heb als opties nog een trekhaak en parkeersensoren laten monteren. Over de laatste optie ben ik toch niet zo tevreden. Als ik de auto in zijn achteruit zet, klinken de signalen zeer zacht. Je moet de radio heel zacht zetten om ze te kunnen horen. Dit was in de Skoda veel duidelijker.

Al met al ben ik toch tevreden over de auto. Hij rijdt echt een klasse luxer dan mijn Octavia, en ziet er heel mooi uit.

- De bevestigingspunten van de achterbumper aan de wielkast zijn kapot. Het resultaat is nu dat de punten van de achterbumper uitsteken. Dit is een lelijk gezicht.

- De afdekhoes van de bagageruimte laat zich duidelijk horen als je over een drempel of andere oneffenheid gaat.

7,0