Toyota Avensis Wagon 2.0 16v VVT-i D4 Linea Luna (2004)

Toyota Avensis Wagon
Toyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis WagonToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis Wagon 2.0 16v VVT-i D4 Linea Luna
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Sinds korte tijd zijn wij de trotse eigenaar van een Avensis Wagon. We hebben diverse auto"s vergeleken voor we tot deze keuze overgingen, uiteindelijk ging het tussen een Subaru Legacy of de Avensis. Na enkele proefritten en gesprekken over de inruil kozen we voor de Avensis. Een hogere inruil maar vooral het confort, de ruimte en het afwerkingsniveau overtuigden ons. Zeker met de automatische versnellingsbak is het Avensis-rijden zeer ontspannend.
Tot nu toe slechts 600 kilometer gereden, dus de ervaringen zijn nog beperkt maar ik kan alvast het volgende melden:
Pluspunten:
* Het geluidsniveau, slechts bij fors gasgeven is de motor goed te horen
* De afwerking
* Ruimte
* Uitrusting
* Bedieningsgemak
Gemiddeld:
* Bochtgedrag, de auto nodigt niet uit tot snel sturen, hoewel hij het wel kan
* Verbruik: 1 op 11 met relatief veel snelweg
* Bandengeluid is (ook door stille motor) op slechte wegen goed hoorbaar
Min:
* Armsteun: is niet "mooi" wegklapbaar en kan in de wegzitten, dit speelt vooral bij handgeschakelde exemplaren

Afgezet tegen onze vorige auto (Passat) valt het comfort en de souplesse positief op.

Tegenvaller:
* de aflevering, de twee dealeraccessoires hadden schade. Snelle reparatie is toegezegd.