Toyota Avensis Wagon 1.8 16v VVT-i Linea Terra (2001)
Uitvoering | Avensis Wagon 1.8 16v VVT-i Linea Terra |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De Avensis station is een comfortabele, ruime gezinsauto. Komt goed mee met het verkeer, is voorzien van alles wat je nodig hebt, schakelt prima, reageert zoals je mag verwachten van een auto en heeft een prima wegligging. Ongetwijfeld \'saai\' weggedrag wanneer je een autoblad review zou lezen, maar voor mensen die een auto gewoon gebruiken om van a naar b te komen juist prima!
Heb de auto 2e hands gekocht, sinds ik hem heb geen onverwachte uitgaven gehad.
Auto rijdt gemiddeld 1:13, wat volgens mij behoorlijk is voor een benzine auto van deze omvang.
Tegenvallertje voor een Toyota vind ik dat de temperatuurmeter soms niet in het midden staat (in een Toyota hoort wijzertje in het midden te staan). Als ik dan een tik tegen het dashboard glaasje geef, stijgt het metertje naar de goede stand. Echt een probleem is het niet, maar een minnetje is het wel.
Wat ik wel heb is het volgende en ik hoop van andere Avensis rijders te horen of dat uniek is (en misschien herkennen rijders van andere merken het). Helemaal aan het eind van een normale rembeweging (dus geen noodstop!), zeg maar bij het laatste stukje voor de auto tot stilstand komt, hoor ik een soort scheetgeluid. Alsof er een scheetkussen onder het rempedaal zit. Het is vaker niet dan wel het geval en er is geen peil op te trekken wanneer het wel of niet gebeurt. Ik heb Louwman in A\'dam en Dijksman in Haarlem er naar laten kijken. Remmen is niets aan te zien, daar zou het niet aan liggen. Ik zat zelf te denken aan de ABS, maar dat verwacht je eerder bij gladheid of een nat wegdek. En het gebeurt juist als ik rustig rem.
Graag reacties!
3-12-08: Monteur heeft vandaag vastgesteld dat het de ABS is die wat enthousiast snel ingrijpt.
Temperatuurmeter euvel is twee keer voorgekomen, daarna niet meer. Dank voor tip (zie onder), ik houd het nauwlettend in de gaten.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4