Toyota Avensis Verso 2.0 16v VVT-i Linea Luna (2002)

Toyota Avensis Verso
Toyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis VersoToyota Avensis Verso - interieurToyota Avensis Verso - interieur

UitvoeringAvensis Verso 2.0 16v VVT-i Linea Luna
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Bij aanschaf van deze wagen was ik er absoluut van overtuigd dat dit de beste MPV qua prijs/kwaliteit zou zijn. Veel ruimte, veel standaard luxe, meer dag genoeg vermogen (150 PK) maar daarnaast niet te zwaar (1400 KG) en bovenal betrouwbaar. Helaas ook wat onopvallend en wat anoniem. Dat gaat knagen. Toch blijkt telkens weer dat de auto veel sterke punten heeft. Welke MPV kan 6 personen, 2 koffers en twee kinderwagen vervoeren. Dat lukt dus niet in een Espace. Maar in de verso geen probleem. Eigenlijk is de auto probleemloos. Het zwaarte punt ligt wel wat hoog en bochten op flyovers kunnen verradelijk worden. Kwaliteit plastic in de kofferruimte is matig en krast heel snel (zonde). De stoelen zijn goed te verwijderen, maar gek genoeg passen de stoelen van de derde zitrij niet op die van de tweede? Wat ik verder mis zijn opberg vakken (veel te weinig). Het vermogen bij ingeschakkelde airco valt tegen. Dat geldt trouwens ook voor de capaciteit van de airco. De kachel daarentegen is wel weer een sterk punt. Gemiddeld verbruik is zo’n 9,4 L/100 km (2.0 vvti). Gebruik is later gedaald naar 8,9L/100 km. Verder is de auto heerlijk ontspannend. Als ik ’s avonds uit stap ben ik helemaal niet moe. Andere aandachtspunten?
- kwaliteit van de standaard radio/cd (matig)
- hoog geluidsniveau in de auto bij snelheiden vanaf 130 (erg vermoeidend in buitenland)
- matige binnenverlichting
- geen cruise control
- je rijdt veel te snel veel te hard ;-) --> kost veel ruit- en lakschade

in de zomer van 2005 is de auto bij 86.000 km verkocht i.v.m. leaseauto. Met pijn in het hart, want het was een fijne auto die iedereen is aan te raden. Helaas is de auto uit productie en niet meer te bestellen. Anders had ik er zeker weer één genomen.

aandacht voor bibberende remmen
defect lampje
Na 86.000 km verkocht i.v.m. lease auto. Geen problemen gehad sinds aanschaf. Alleen twee nieuwe voorbanden bij 55.000 km.