Toyota Auris 2.0 D-4D-F Sol (2008)
Uitvoering | Auris 2.0 D-4D-F Sol |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na 6 succes volle jaren te hebben gereden met de Seat Leon werd het tijd om eens uit te kijken naar een nieuwe wagen,de inruilwaarde is dan nog redelijk,daarna kunt ge het wel vergeten...
Na op het autosalon wat rondgedobbert te hebben zouden we gaan een suv,maar welke,uiteindelijk de Toyota Rav4 CrossSport,een sublieme auto om mee te rijden,na de testrit eens even proberen of ik hem wel in de garage kreeg.De teleurstelling was groot,de kantelpoort en de breedte van de garage deed me de das om.Dan maar terug naar de dealer,het moest een Toyota worden,goede wagens(mijn eerste Corolla 350000km zonder kosten)en de inruilwaarde bij de Toyotadealer voor mijn Seat was zeker niet mis.In de showroom stond een Auris full option blauw metalic 1.4D4D,laagprofielbandjes,lederen zetels enz...Even een testritje dan.Ik stond versteld wat deze auto presteerde voor een 1.4 diesel,heerlijke auto,lekker pittig,een vlotte auto waar men goed mee door het verkeer komt en lekker zuinig,geen strepentrekker natuurlijk en de pit is er boven de 140km zeker uit en dan wordt hij wel wat lawaaierig naar mijn mening,heeft geen 6 versnellingen zoals de 2.0D4D.
We hebben beslist te gaan dan voor de Auris 2.0D4D en ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze,trekt lekker en vlot door en de motor is heerlijk stil,zeker in 6de versnelling,rijdt fantastisch,ideale vakantiewagen.Het verbruik ligt nu op 6,3 liter gemengd,alhoewel ik ook veel snelweg doe en telkens ik kan de cruisecontrole gebruik,maar ik denk dat dit nog wel zal dalen,heeft uiteindelijk nog maar 3800km op de teller en de laagprofielbanden zullen er ook wel iets mee te maken hebben,maar het oogt zo mooi op deze wagen.Persoonlijke mening natuurlijk.
De wegligging is super,beter dan mijn Seat Leon die in de bochten redelijk veel overhelde,de Auris loopt op rails.Ondanks de laagprofielbanden heb ik toch nog een goed rijcomfort.De Auris is een ruime wagen die echt verrast,ideaal voor lange mensen.Is dan alles perfect aan deze auto?Nee,de audioinstallatie vind ik niet zo goed eigenlijk,klinkt hol,zeker op de voorste luidsprekers,krijg er koppijn van,de bassen werken storend op de lange duur en is zeker niet te vergelijken met die van de Seat Leon, maar dit was dan ook van het fabriek uit een Bose,een prachtige sound.Het vervelende piepje als ge als bestuurder of passagier uw gordel niet aan doet.Lekker irritand,zeker als de garage om de hoek ligt en in een eenrichtingstraat woont.Met deze mankementjes zal ik moeten leren leven,niet zo moeilijk denk ik, want de rest van deze wagen is 100%, een aanrader
18-10-2008
Heb nu 12000km op de teller en nog steeds voldoet de wagen aan al mijn wensen.De dealer heeft er een sportvering onder gezet en de Auris ligt nu 3cm lager wat hem nog een betere wegligging geeft.Het verbruik bleef op 6,3lgemengd,stad en autostrade.Verleden week een powerbox van Venturatuning ingeplaatst en het is werkelijk een aanrader deze doos.Hij trekt als een lier en het koppel is fantastisch.Het verbruik is nu 5,7l bij een zelfde rijstijl als ervoor,wel toegeven dat dit nu soms moeilijk is omdat de Auris er lekker vandoor gaat,maar in Belgie met 100000 flitspalen gaat het gas er wel snel af.Geen probleem komt het verbruik ten goede en daar heb ik powerbox voor gekocht.Nog steeds 100% tevree
Geen enkel probleem