Suzuki X-90 (1996)
Uitvoering | X-90 |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Mijn echtgenote en ik reden op een warme dag op de motor. Mijn echtgenote vindt het met warme dagen niet echt fijn op de motor i.v.m. de warme kleding, we blijven dan hoe verleidelijk ook veilige motorkleding dragen. Bij toeval kwamen we langs een dealer waar een open blauwe X-90 met chromen bull en site bars zagen staan.
We maakten een proefrit en waren gelijk verkocht. We hebben hem als tweede auto.
Wat een heerlijke auto, en wat een hoog fun gehalte.
Het is natuurlijk wel een terreinauto dus de vering is stug, voordeel is het uitneembare glazen dak. Ook in de winter een perfecte auto. Het verbruik ligt rond de 1 op 12 tot 13. Het is natuurlijk geen strepentrekker maar hij komt toch goed mee.
Het is een aparte auto die je heel weinig tegen komt. Of je vindt hem mooi of foeilelijk. Je ziet de mensen dan ook regelmatig om kijken als je langs rijdt en je wordt regelmatig aan gesproken omdat ze hem leuk vinden. Hij heeft in tegenstelling tot ander cabrio’s een hoge instap en je kan als je dat wilt ook buiten de verharde wegen.
Geen, starten en lopen. O ja, nieuwe banden niet leuk 225 50 R15, maar het smoelt goed bij deze auto.