Suzuki S-Cross 1.4 Boosterjet Smart Hybrid Style (2025)

Suzuki S-Cross 1.4 Boosterjet Smart Hybrid Style (2025)

UitvoeringS-Cross 1.4 Boosterjet Smart Hybrid Style
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Van full hybride naar mild hybride

De vorige Suzuki S-cross was een nieuwe full hybride uit 2023. Dat was een topper. Wij hebben deze auto ingeruild omdat we nog een keer "nieuw" wilden rijden. Nu echt nieuw, omdat we de kleur en accessoires konden kiezen. De vorige nieuwe S-cross kwam uit de showroom, dus geen keus aan kleur etc. Ook nu weer een panorama dak, die ervaring wilden we zeker terug hebben. Waarom de full hybride eruit is, is voor ons een raadsel.

Verbruik:
Het is jammer dat de Suzuki S-cross niet meer leverbaar was als een full hybride. Wij zijn zuinige rijders en met de full hybride haalden we een gemiddelde van 21 (4.8) km per liter. Dat is nu andere koek. Op dit moment zitten wij met de nieuwe mild hybride op 18 km per liter (5.5), maar dat in winterse omstandigheden, dus we denken dat het verbruik ongeveer op 19 km per liter uit gaat komen (5.3). Bij ritten met een lange snelweg rijden we op dit moment ongeveer 4,6 (22 km per liter).
Maar ... de mild hybride heeft 60 kilo minder gewicht aan accu's en dat scheelt toch 10 euro per maand aan wegenbelasting, dus het nadelige brandstofverbruik is daarmee ook rechtgetrokken.

Rijgedrag:
Beide hybriden hebben een heerlijke wegligging, zijn niet gehorig en hebben geen windgeruis (anderen hoor ik daar wel over). Wat ons wel opviel is dat de full hybride af en toe wat schokkerig kon optrekken, dat heeft deze mild hybride niet. Ongetwijfeld zal dit gelegen hebben aan het zo zuinig mogelijk willen rijden.

Prestatie:
Een heel groot voordeel van de mild hybride is de trekkracht. Niet dat wij een sleurhut of iets dergelijks hebben, maar het is toch fijn om vlotter op te trekken (had we niet verwacht).

Bagageruimte:
Nog een voordeel is de bagageruimte. In de full hybride zat onder de bodem in de bagageruimte de accu voor de full hybride. Die is er nu niet meer en deze ruimte kan benut worden. Ik kan u zeggen, dat is niet gering. Ik weet niet hoeveel liter, maar het is ongeveer 10 cm hoger over de hele breedte en lengte.

Dealer:
Wij zijn uiterst tevreden over onze dealer: Kreijne uit Almere. Een goede service. Het is een voorbeeld van een samenvoeging van een lokaal familie bedrijf met een grote jongen, waarbij het familie gevoel (en persoonlijke service) overeind blijft. Chapeau!

Samengevat:
Ondanks wat tegensputtering vooraf, zijn wij toch blij dat we overgestapt zijn van een full hybride naar een mild hybride. Hoewel wij graag zo zuinig mogelijk willen rijden, en daar ook alles voor doen, kan je het minder zuinig rijden wegstrepen van de minder wegenbelasting. De Suzuki S-cross blijft een topper als het gaat om betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten

9,5