Suzuki Jimny 1.3 4WD Special (2002)
Uitvoering | Jimny 1.3 4WD Special |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Stoer kleintje
Zoals bij bijna iedereen was onze eerste kennismaking met een Jimny op een mooi Grieks eiland. Daar stond een blinkend nieuwe rode met soft-top een week tot onze beschikking. Wat hebben we genoten!
Ieder ritje opnieuw verbazen over de capaciteiten van dit wagentje. Verhard, onverhard, strand....het maakt de Suzuki niet uit.
Toen we enkele jaren later op hetzelfde eiland exact dezelfde Jimny weer meekregen bleek dat de ultieme test. Het ding was nog helemaal fris en fruitig; kortom dit moest wel een toppertje zijn.
Reden om later op zoek te gaan naar een Jimny toen we landelijk gingen wonen. Het leek een goed plan om als auto iets betrouwbaars en utilitairs te hebben staan op het erf. Met de vakantie ervaring in ons achterhoofd was keuze snel gemaakt.
Overigens wel gekozen voor een Metal-Top. In ons klimaat de betere keuze (en voor de ritjes zonder kap hebben we iets anders in de schuur staan).
We gebruiken de auto voor ritjes om en rond ons erf. Boodschappen, boot traileren, andere auto’s uit de drek trekken, doorwaden van ondergelopen wegen, ritten in de sneeuw....
Voor de langere ritten is de auto niet echt geschikt. Het kàn wel overigens. Zeker nu de maximum snelheid 100 is geworden. Met 130 stuiter je alle kanten op namelijk.
In de bijna 10 jaar dat we de Jimny nu hebben is er eigenlijk nooit iets voorgevallen.
Slechts 1 keer een wat meer ingrijpende kostenpost gehad; ABS pomp sneuvelde. 2K moet zo’n ding incl montage kosten.
Normaal jaarlijks onderhoud is voldoende om verder probleemloos te blijven rijden.
Afijn, we gaan nog wel even door met deze stoere kleine.
De opvolger tzt staat al vast; de nieuwe Jimny!
Helaas door alle belasting maatregelen redelijk bizar qua prijs in NL. Zelfs zo bizar dat Suzuki ‘m als ‘tijdelijk uitverkocht’ op de sites in NL en de rest van Europa zet.
In 2021 lijkt er een grijs kenteken versie te komen die wat milder is qua aanschafprijs, we wachten het wel af.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties3