Suzuki Jimny 1.3 4WD JLX (2000)

autoreview

Suzuki Jimny
Suzuki JimnySuzuki JimnySuzuki JimnySuzuki JimnySuzuki JimnySuzuki Jimny - interieurSuzuki Jimny - interieur

Signalement

UitvoeringJimny 1.3 4WD JLX
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

In het begin valt de Jimny erg mee. Het comfort is op goede wegen niet slecht, de kleine motor loopt als een zonnetje, hij is licht te bedienen, biedt goed uitzicht en de beperkte ruimte, ach, die weet je van meet af aan.

Wel valt de automaat een beetje uit de toon. Alleen het opschakelen naar de overdrive en de mechanische koppeling daarvan, verlopen soepel. Maar verder is het schakelen goed te voelen en zeker het terugschakelen van 2 naar 1 als je zowat stilstaat, gaat met een ruk gepaard.
De instap naar achteren is matig en vooral het feit dat de voorstoelen niet terugkomen in hun oorspronkelijke stand is onhandig en wordt na verloop van tijd zelfs irritant. Hetzelfde geldt voor de ventilatie die bepaald onvoldoende is - had een airconditioning dit voorkomen?

Na een verhuizing (naar Noorwegen!) komen andere voor- en nadelen van de Jimny duidelijker naar voren.
Op glad wegdek is de wegligging van de Jimny gevaarlijk slecht. Tenzij je de 4wd inschakelt want dan loopt hij "als op rails". Het verschil in wegligging tussen 2- of 4wd is bij een Jimny groot, erg groot. Jammer daarom dat hij geen andere aandrijflijn heeft met permanente 4wd. Nu moet je telkens de 4wd in- en uitschakelen en dat vraagt voortdurende oplettendheid. De wegen zijn immers niet voordurend glad of juist stroef. Oh nee, het kan letterlijk per meter verschillen.

Onze Jimny heeft geen ABS. In Noorwegen blijkt dat een gemis te zijn want door de snel blokkerende voorwielen is de Jimny op niet-stroef wegdek nog moeilijker te berijden.

De Jimny komt uitstekend van pas bij het vervoer van onze boot. Geen enkele keer blijkt een steile oever of natte graskant een obstakel te zijn; ongelooflijk wat zo"n klein ogend karretje dan aankan! Jammer alleen dat de onderzijde niet "glad" is (de reactiearmen die de assen op hun plaats houden zijn niet naast de chassisbalken opgehangen maar eronder) en dat de differentiëlen niet te blokkeren zijn. Zelfs tegen meerprijs levert Suzuki geen sloten - onbegrijpelijk!!

3,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  2
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens