Suzuki Baleno 1.6 GLX (1998)

| Uitvoering | Baleno 1.6 GLX |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1998 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 82.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Wereldse auto! Superdeluxe, comfortabel en lekker vlot. Alles zit erop en eraan (Electrische spiegels & ramen, airco...) en het werkt allemaal perfect.
Motor & bak:
Ik stoor me absoluut niet aan het motorgeluid, vind het wel sportief klinken en op de snelweg hoor ik het nauwelijks. Motor loopt ook als een trein en verbruikt nauwelijks olie, slechts 1 litertje hoeven bijvullen na 10.000km. Bezineverbruik rond de 1 op 13.
Motor geeft ook lekker veel vermogen af en je kan lekker doorrijden zonder de motor in de toeren te jagen.
Schakelen zou wat soepeler mogen en met kortere slagen, maar de bak doet het prima!
Exterieur:
Gewoon een mooie auto (zeker in zilvermetallic) en alles zit degelijk in elkaar. Alleen is de motorkap wat gevoelig voor steenslag.
Interieur:
Wat een heerlijke ruimte zeg! Lekker veel ruimte voorin en op de achterbank en een dikke kofferbank voor de bagage. Autoweek noemde de stoelen destijds matig, maar na een ritje uit Italië vandaan (zo’n 1100km in 12 uur) stapte ik harstikke fris uit! Gewoon super dus!
Helaas wel een grijs interieur en wat mindere kleur bekleding van het interieur, maar het doet het wel allemaal naar behoren en het is lekker overzichtelijk en makkelijk te bedienen. De vormgeving vind ik wel mooi, maar das persoonlijk.
Rijgedrag:
Rijdt lekker, al is het sturen wel even wennen. Gaat namelijk superlicht en op de snelweg wat gevoelloos als je een wat scherpere bocht in gaat, maar dat went snel. De auto is wel behoorlijk onderstuurd in snellere bochten, maar daar staat wel een supercomfort tegenover!
Remmen doen het gewoon goed, al maken ze wel wat geluid bij hard doorremmen tot stilstand als het vochtig is. Ligt aan het materiaal van de remblokken.
Update:
Inmiddels de 103.000km gepasseerd en lichtmetalen velgen gemonteerd met wat bredere & plattere banden. Comfort is nog steeds prima (iets minder dan het was) en de grip is flink verbeterd!
Nog steeds geen problemen gehad, al heb ik wel gezien dat de einddemper binnenkort aan vervanging toe is en er zijn wat lagers wat versleten in de versnellingsbak. Dus van het voorjaar maar wat aan doen!

Vanwege het heuglijke youngtimernieuws: een geinige Saab, dikke BMW of lekkere Porsche

Pierre (53) kocht zijn Toyota C-HR zonder proefrit: 'Ik wilde hem meteen hebben'

BYD’s winst met 19 procent gedaald

General Motors bouwt minder EV’s en meer giga-trucks met V8 in de VS