Subaru Outback 2.5i Comfort Pack (2006)

Subaru Outback
Subaru OutbackSubaru OutbackSubaru OutbackSubaru OutbackSubaru Legacy - interieur

UitvoeringOutback 2.5i Comfort Pack
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Auto gekocht na vele testritten in andere wagens. Keuze uiteindelijk tussen een 320d, S60, B-klasse, Accord TDCi en deze Subaru Outback met Executive Pack. De exclusiviteit van de laatste auto heeft me doen besluiten om deze te nemen. Tot nu toe erg tevreden, hoewel hij maar 1100 km op heeft zitten. Na lezen andere reviews ga ik binnenkort de oliepeil controleren. Auto trekt wanneer er toeren gemaakt worden, zelfs met deze 2.5 liter boxer. Ik hou een rustige rijstijl erop na dus voor mij is het niet het allerbelangrijkste. Daarnaast wil ik het gebruik binnen de perken houden (prive auto). Rijkwaliteiten zijn uitstekend, geen enkele moment staat deze auto niet steving op de weg. Gegeven deze prijs/uitrusting moet ik behoorlijk in de buidel tasten voor een vergelijkbare Quattro/4matic. Kwaliteit en afwerking is top, interieur oogt wat moderner dan de Forester en Impreza. We moeten toch eens af van het idee dat degelijkheid van de Europese wagens komen. Japanse wagens zijn gewoon beter.

Zoals gezegd pas 1100km op de teller. Tot nu toe geen problemen. Met het navigatie systeem kunnen veel dingen van de auto ingesteld worden die normaliter alleen bij de garage kunnen. Moet wat meer tijd besteden om alles te begrijpen, Moeilijk is het echter niet. Radio ontvangst had welicht iets beter gekund, maar alleen op te merken wanneer ik in een tunnel rij. Zuinigheid is niet het sterkste punt van de auto, 2 tanks leeg gereden (ongeveer 120 liter) maar ik moet wel zeggen dat de rij-klaar benzine van wat minder kwaliteit was (actieradius 500km, terwijl Shell me 650km gaf, voor dezelfde ritten). Daarnaast rij ik woon-werk (10 km enkele reis) wat in de winter wat meer verbruikt. Ga binnenkort weekendje weg om daarna benzine verbruik te meten. Een update wanneer ik meer gereden heb.