Subaru Legacy Touring Wagon 2.0 LX AWD (1999)
Uitvoering | Legacy Touring Wagon 2.0 LX AWD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Subaru Legacy Touringwagon is een ideale auto voor de caravan bezitter mede door de AWD, Hoge- en Lage Gearing en niet te vergeten de Hill-holder(Wat een uitvinding).
Vorig jaar maakte wij een vergissing en kwamen met een beladen caravan(ca. 1350kg)tijdens onze vakantie-reis op een bergpas terecht met een gemiddeld stijgings percentage van 14%,keren kon niet dus de Lage Gearing inschakelen en doorrijden zonder problemen, wat een voorrecht om dan over deze auto te beschikken.
Verder is het een ideale reiswagen voor de langere afstand, comfortabel en erg stil, ruim en van alle luxe voorzien, om niet te vergeten de veiligheid(AWD,ABS,Airbags,Airco,Ramen en spiegels electrisch).
Het rij-comfort van deze auto is mede door de permante AWD heel voorspelbaar, heel strak sturend en koersvast(Het lijkt in de bochten wel een kart)en in de regen en sneeuw of ijzel briljant(dit heb ik aan de lijve ondervonden).
De prestaties zijn bovengemiddeld door de goed gekozen verhoudingen in de versnellingsbak is de auto schakel-lui te rijden door de stad en binnenwegen. De motor is een echte bijter rond de 3000-3500rpm in elke versnelling en situatie, dit resulteerd dat je op de snelweg vaak de 5e-verselling kan benutten wanneer ik de caravan aan de haak heb.
Het verbruik ligt gemiddeld tussen de 1 op 12(enkel)en 1 op 8.5(met de caravan).