Subaru Justy 1.2 S ECVT (1992)
Uitvoering | Justy 1.2 S ECVT |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
In augustus 2008 heb ik mijn eerste autootje gekocht.
Ik zocht een betrouwbare en zuinige auto die goedkoop was in de verzekering en belasting. Mijn schoonzusje had ook een justy waarmee zij twee maal klokje rond is geweest met als enige kosten: APK, banden, remblokjes, olie.
Een justy is voor mij als student met een kleine bijbaan goed te betalen.
Zo vond ik er een op marktplaats. Hij stond in de buurt te koop voor 1200 euro. Ik ben even langs gegaan en ik trof een nette auto aan inclusief een volledig afstempeld onderhouds boekje, en niet te vergeten, een oud omaatje wat veel goeds voor de staat van mijn autootje betekende, dus de koop was snel gedaan.
Over het rijgedrag
Voor een auto van 17 jaar oud is het veercomfort goed te noemen.
Op de snelweg kun je met een gangetje van 100 heerlijk zuinig 'cruisen'.
De auto is voorzien van een CVT-transmissie wat wellicht wat oudbollig overkomt voor de meeste mensen maar het comfort gaat er zeker op vooruit als je het vergeleikt met een schokkerige handbak die in de justy van mijn schoonzus zit (hierbij niets afdoende aan haar rijkwaliteiten ;-)).
Bij rustig optrekken blijft de toerenteller mooi staan bij 2000toeren.
Het is geen auto om mee te scheuren of hard op te trekken dus dat scheelt in het verbruik, namelijk gemiddeld 1/16 waarvan veel snelwegkilometers. Ik ben erg tevreden over mijn bakkie want hij heeft mij nog nooit in de steek gelaten en start (ook in de winter) altijd in een keer zonder te haperen.
Kosten/problemen
-Achterruitje ingeslagen door een junk(heeft zelf ook mogen ontvangen) Kosten: 20euro ;achterruitje van de sloop, zelf gemonteerd met 4 schroeven
-botsing:( Met vier man en bagage helaas op nat wegdek niet genoeg remkracht. Een trekhaak van een volvo v70 penetreerde mijn voorbumper. Kosten: bumper 29E knipperlicht 9E
-Apk: 260E: wat lampjes,ruitenwisser, laswerk, aandrijfhoesjes
-banden (2xvoor regenbanden) 100Eincl.montage en balanceren
-Olie: iedere maand een beetje bijvullie
Maandelijkse kosten:
-omdat dit mijn eerste auto is geen schadevrije jaren dus komt verzekering op 40E
-belasting komt op 12E
-brandstof: bij 800km: +/- 60E
Per maand ben ik er ongeveer 120euro aan kwijt, afschrijving/onderhoud niet meegerekend.
Al met al een erg fijne,redelijk comfortabele,betrouwbare auto voor weinig geld.