Subaru Impreza Plus 1.6 GL AWD (2000)

Subaru Impreza Plus

UitvoeringImpreza Plus 1.6 GL AWD
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2005

waarom een impreza? na onze vierde Golf waarbij elk wel zo zijn eigen kwaaltjes had was ik het een beetje beu en wilde ik graag een storingsvrije auto
en na twee jaar zonder storingen gereden te hebben heb ik de juiste keuze gemaakt.
hoewel de subaru 35 cm langer is dan de golf is hij niet veel ruimer, en voorin zelfs krapper. de koffer is wel iets groter, maar niet zo groot als je verwacht want de bodem ligt vrij hoog door de achterwielaandrijving.
en dat is dan weer een van de aankooppunten voor een impreza. de vierwielaandrijving zorgt voor een zeer stabiel weggedrag en geeft in tegenstelling tot een voorwielaandrijver geen krachten door in het stuur en geen spinnende wielen bij wegrijden ! echt formidabel is het met sneeuw, dan is het sturen en gas geven en je gaat de juiste richting op! heerlijk.
ook het bochtgedrag in de regen is zeer neutraal en met extra gas trekt hij zo weer bij.
nadeel van de awd is het hogere gewicht van ongeveer 80 kg en de extra weerstanden in de aandrijving waardoor je auto minder vlot is dan je verwacht en ook niet erg zuinig met gemiddeld 1 op 10
voor de rest een ruime leuke goed sturende vrij luxe en zeer betrouwbare middenklasser waar meer mensen in zouden moeten rijden.

rammeltje in de bestuurdersdeur van waarschijnlijk een raamgeleider.
voor de rest geen bijzonderheden!!
slijtage aan vloerbedekking onder pedalen