Subaru Impreza 2.0 WRX AWD (2001)
Uitvoering | Impreza 2.0 WRX AWD |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik weet niet precies waarom, maar ik zou en ik moest een Impreza WRX hebben. En sinds 6 weken heb ik er een. Een WRX MY 2001 met Morret koplampen. Wat een plezier om ermee te rijden. Je kunt met de WRX lekker rustig rijden en heerlijk en vooral snel, wat moet dat moet, op de snelweg. Helaas rijd ik 5 maal per week 200km woon werkverkeer. En dat op de Duitse Autobahn ! Dus gas intrappen maar. Om de kosten onder controle te houden tweemaal met de Soeb en driemaal met de Mazda.
Het interieur is met recht saai te noemen, lijkt overigens veel op mijn Mazda interieur. De stoelen zijn zeer comfortabel en sluiten goed aan. Het stuurgedrag en wegligging is subliem, ik ben namelijk Mazda gewend(waar overigens niets mis mee is). De auto plakt aan de weg, dus een bocht kan rustig iets sneller genomen worden. Die typische roffel van de boxer motor klinkt als muziek in mijn oren.
Tot slot het benzine verbruik. Tja, voor zuinig rijden neem je geen WRX. Gemiddeld, met veel Autobahn, 1 liter (superbenzine 95) op 8 km, 1 op 10 bij zeer rustig rijden(om precies te zijn eenmaal gehaald !). Dat wil zeggen dat ik niet eens driemaal op een tank naar mijn werk kan. Dus een ritje woon werkverkeer is ongeveer 25 euro. Maar dan heb je ook wel wat. Met stadsverkeer zakt het wijzertje heel erg snel.
Per week 70 euro aan Super 95. Maar ik rook niet.
Geen, en ik hoop er eigentlijk ook geen te krijgen.