Subaru Forester 2.0 XT AWD (2003)
Uitvoering | Forester 2.0 XT AWD |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
In januari 2003 werd mijn Subaru Forester 2.0 XT afgeleverd. Mijn keuze viel op dit model omdat er eerder sprake is van een compacte AWD stationwagon die wat hoog is uitgevallen dan een (protserige) terreinwagen. Na anderhalf jaar kan ik rustig stellen dat de auto volledig aan mijn verwachtingen voldoet. De 2.0 turbo-motor (177pk) is zeer stil en maakt de auto gruwelijk snel. Geruisloos kruisen op 160km/u is geen enkel probleem. Een caravan van 1300kg wordt op een vlakke weg moeiteloos en veilig naar de 120km getrokken. Het benzineverbruik is overigens fors: 1 op 9,5 met losse auto en 1 op 8 met genoemde caravan. De kwaliteit en gebruikte materialen zijn goed, al moet ik toegeven dat Audi nog steeds mooiere interieurs bouwt. Ook de vormgeving van het exterieur kan beter, maar wat het concept betreft is er eigenlijk geen reëel betaalbaar alternatief.
Na 54000 km is de auto ingeruild. De auto bleef tot de laatste minuut imponeren, vooral door de zeer goede prestaties in combinatie met de geruisloosheid. Daarom viel de keus voor de volgende auro op de Forester 2.5xt; nog net iets meer van hetzelfde.
Toch vielen ook een paar min-puntjes op. Belangrijkste: De knopjes van de radio/cd speler zijn te klein en de armsteunen zijn te klein. Details gelukkig.
Geen enkel probleem: dit is echt topkwaliteit die ik bij geen van mijn eerdere merken aantrof. Superieure Japanse techniek waar men in Europa helaas niets tegenover kan stellen. Lees maar eens een gedegen Amerikaans Consumer Report door.