Subaru Forester 2.0 X AWD (2003)

Subaru Forester 2.0 X AWD (2003)

UitvoeringForester 2.0 X AWD
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2013

Een paar dagen geleden onze 10 jaar oude Forester opgehaald, onze vorige auto was nieuw aangeschaft maar bleek niet zo betrouwbaar meer te zijn.

Vandaar volgens de rewiews hier en algemene meningen gekozen voor een wat oudere Forester waar nog niet zo veel kilometers op stonden (71000).

Ziet er prima uit en lijkt technisch ook in orde. We willen nog wel voordat de BOVAG garantie afloopt een ANWB keuring laten doen.

Vooralsnog een heerlijke auto en ik hoop hier nog heel lang zonder grote problemen mee te kunnen rijden.

24-01-2014 KM stand:74.500
Nog steeds tevreden over de Auto. Alleen zoals andere ook opmerken vind ik die armleuningen op de bestuurders en bij-rijder plaats een beetje nutteloos, zitten net niet handig. Maar die kun je wegvouwen dus geen probleem.

Vorige week de Auto bij de ANWB gebracht voor een totaalkeuring (188 Euro). Oordeel was dat het een goede auto is, enige was dat de bekende hitteschildjes van het uitlaatsysteem een beetje los zitten en rammellen bij het opstarten, maar dat is geen probleem (was mij niet eens opgevallen). Volgende update na een onderhouds beurt voor de zomervakantie (is het plan)

28-05-2014 Km stand 77500
Over een paar weken laat ik een kleine beurt uitvoeren voor de zomervakantie. Maar nu nog even wat algemene bevindingen.
-Na wat experimenteren vind ik toch dat het climate control systeem een beetje apart is. Ik heb nog niet echt de favoriete instelling gevonden. Wat ik ook een beetje raar vind is dat de controlelampjes van het climate control systeem automatisch dimmen als ik de verlichting aan doe, dan zijn ze bijna niet zichtbaar overdag. Je moet dan even de "Brigth" knop voor een seconde indgedrukt houden en dan branden ze weer fel, jammer dat die instelling niet automatisch zo blijft, maar ik kan er wel mee leven, omdat ik het nog steeds een fijne auto vind.
- Achterin is de ruimte toch niet zo heel ruim bemeten voor 3 personen, het gaat wel maar de locks voor de veiligheidsgordels zijn dan best wel lastig te vinden.
Ik ben zeer benieuwd hoe hij het gaat doen in de laaggebergtes komende zomervakantie.

14-08-2014 KM stand: 80.000
Zo, net terug van de vakantie.
Voor de vakantie nog even een kleine beurt laten uitvoeren bij de Subaru dealer, waar geen bijzonderheden voor te vermelden waren, in September is het weer tijd voor de APK en dan hebben we hem ook alweer een jaar.
In de vakantie heeft de Forester het prima gedaan, geen problemen gehad zoals bij de vorige auto (Amerikaanse auto). Op de autobahn kan hij acceptabel meekomen maar ik rij toch niet zo super snel, hoogste snelheid op de teller 140 (130 op navigatie). verbruik gaat natuurlijk wel wat omhoog met een vakantie belading en dak koffer op het dak. Ik heb het niet precies bij gehouden maar ik schat dat het verbruik 1 op 9 was. Verder is de lange rit comfortabel verlopen.
Ik ben benieuwd wat de APK oplevert in September.

12-09-2016, Km stand 104.000
Zo dat is lang geleden.
In 2015 geen noemenswaardige problemen APK okay net zoals in 2014, banden waren aan vervanging toe, dus vv.
Begin 2016 problemen met het raampje aan bestuurderszijde, ben ik te lang mee doorgereden waardoor het motortje vervangen moest worden. Verder in Juni 2016 de distributie riem laten vervangen omdat het bijna zover was (105.000). Verder voor de APK afgelopen week heb ik ook een brommend geluid die tussen de 70-80Km/u hoorbaar was na laten kijken, bleek een wiellager te zijn, die is vervangen, maar dit zijn naar mijn mening allemaal redelijk normale slijtage onderdelen die nu eenmaal voorkomen bij een auto van 13 jaar oud. Verder gewoon nog erg tevreden met de auto.

7,5