Subaru Forester 2.0 X AWD Luxury (2005) #2
Uitvoering | Forester 2.0 X AWD Luxury |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Afscheid
Helaas wederom geen enkele mogelijkheid om te kunnen inloggen op mijn AW. Ook niet via accountherstel etc.
U kunt mijn vorige bijdragen over deze auto makkelijk vinden met de identieke foto recent nog.
Hoewel ooit een grenzeloos vertrouwen in deze Forester, is deze na de laatste onderhoudsbeurt onlangs beneden het "point of no return" gezakt. Zodra de veiligheid van je gezin in het geding is, is het gedaan.
De laatste beurt een maand geleden kostte me wederom veel geld. 1400 Euro om precies te zijn. Mijn aard is zo dat ik hier niet over zeur als het daarna tiptop is. Deze Forester rijden op gas is duur. Deze Forester rijden op gas was nooit een goede keuze....achteraf.
Slijtage heeft hem niet de das omgedaan. Wat dan wel. In het verleden hebben we enige storingen gehad die iets deden met je gevoel van veiligheid. Het uitvallen van de aandrijving tijdens de vakantie. Dit bleek achteraf roest op de solenoids van de automaat te zijn. Heel beangstigends bij 130 op de linkerbaan als je bak in D staat maar werkt als N. Een ander terugkerend fenomeen: afslaande motor of uitvallende motor op LPG. Het laatste jaar was dit fenomeen na, met name bij mijn vrouw, vele ergernissen weer terug na de beurt. Check engine bleef nu ook weer branden.
Deze motor is in de basis ongeschikt geweest voor LPG en dat laat hij dus merken ook. Ondanks de investeringen in aanpassingen heeft dit ongeveer een ton feilloos gewerkt. Daarna teveel toestanden. Neemt u van mij aan het vakmanschap en de toegewijdheid van mijn dealer zijn geen issue geweest.
Aangezien mijn vrouw twee maanden geleden ook al een nare ervaring had toen ze strandde op een eenbaansweg (met veel OV) met een kapotte dynamo, kon ik het ons gezin niet meer aandoen.
Afijn lees mijn relaas verder over de volgende auto die geen Subaru mocht worden maar een XV werd. Een witte......