SsangYong Kyron M 200 Xdi 2WD Sport (2007)

autoreview

Ssangyong Kyron M 200 Xdi 2WD Sport (2007)

Signalement

UitvoeringKyron M 200 Xdi 2WD Sport
Versnellingen5, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf15.800 km
KM-stand laatst123.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

 • 25.700 km

Ik was op zoek naar een sterke auto om de aanhanger van mijn werk mee te kunnen trekken en tevens voor het gezin. Al snel kom je dan uit op autoos als een Sorento Captiva of Santa Fe. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op de Kyron. Op de plaatjes een leuke nette stoere auto.
In het echt bekeken in de showroom en meteen een proefrit gemaakt. Tja en dan ben je verkocht !! Zelden zo\'n stille auto meegemaakt. De auto is vlot, en stuurt super licht ik kan me voorstellen voor sommigen te licht. Het comfort in de auto is goed mede dankzij de enorme stilte in de auto en ook de stoelen zitten perfect. Zelfs na 1200 km in 10½ uur vanauit zuid Frankrijk.
De auto biedt enorm veel ruimte, die we met drie kids en een hond goed kunnen gebruiken.

Over smaakt valt niet te twisten, maar wij vinden de Kyron een fijne, prettige en smaakvolle auto.

de planning is om 5 jaar met de auto te rijden, en als hij zich blijft gedragen zoals hij nu doet gaan we die zeker volmaken

PROBLEMEN

 • 25.700 km

Ik kocht de auto (ex demo) met 15000 km op de teller eind juni, en heb er nu al 10.000 probleemloze kilometers opzitten.
De motor geeft geen klap verkeerd, en de automatische bak schakeld echt perfect!
Het verbruik is wat aan de hoge kant.
Met caravan 1 op 8.
Met 130 terug uit frankrijk zonder caravan 1 op 12.
Normaal in NL gemiddeld: 1 op 11.

Update 27-09-08

km stand nu 30.000. auto heeft nog steeds geen klap verkeerd gegeven.
olie verbruik 0!
brandstof: 1 op 11.5 ( gemiddeld dus met en zonder aanhanger)

enige nadeel tot nu is het \"carjacksysteem\" dat de deuren automatisch sluit. niemand kan de auto dan meer verlaten behalve de bestuurder. komende week krijgt de auto een beurt en zal ik dat systeem laten uitzetten voor de rest .... HEERLIJK AUTO!

perfect

 • 51.000 km

De eerste 50.000 km zitten er op. op wat trillen van de remschijven na geen enkel probleem gehad. Na een diefstal van mijn navigatie systeem zit ik alleen nog steeds ( nu al 2 maanden) te wachten op een onderdeel van m'n dashboard........ schandalig!
We rijden zakelijk nog al wat kilometers met een zware aanhanger achter de auto maar dat gaat echt helemaal goed! De auto heeft geen enkele moeite met de aanhanger.
we gaan door tot 200.000 km...........denk ik

nog steeds probleemloos!!!

 • 123.000 km

Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom veel mensen zo mopperen op SsangYong.
We rijden nu zakelijk sinds juni 2008 een Kyron 2.0 diesel automaat (2WD). We kunnen niet anders concluderen dat het nog steeds een probleemloze auto is. We hebben tot nu toe nog NIKS buiten het reguliere onderhoud aan de auto gehad.
Onlangs is hij voor de eerste keer APK gekeurd ook daar geen probleem.
We hadden plannen om de auto in te ruilen voor een bestelwagen maar gezienhet feit dat we belachelijk veel extra zouden afschrijven hebben we besloten de auto te blijven rijden todat zich echt grote mankementen gaan vertonen.

Het verbruik ligt nog steeds zo rond de 1 op 10 en op langere stukken 1 op 11. niet sclecht voor een auto van ruim 1800 kilo.

Wel hebben we onlangs de auto voorzien van ledewren bekleding hetgeen 'm wel een wat luxere uitstraling geeft.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens