Smart City-Coupé smart & pulse 55pk (2000) #3
| Versnellingen | 6, Automaat |
| Bouwjaar | 2000 |
| Jaar van aanschaf | 2000 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Een bijzondere, handige auto voor in de stad.
Je merkt dat het weinige gewicht met de pittige turbo je vaak vele meters voorsprong geven bij het optrekken.
Ontwerp van de wagen is erg leuk en eigentijds.
SMART rijden is voor een concept kiezen. En dat was de reden waarom ik deze wagen heb gekocht.
Het concept omvat ook service, en die is zwaar beneden de maat. Bij de aanschaf word je werkelijk van alles wijs gemaakt wat gewoon niet klopt.
Ik lees overal in testrapporten en verslagen dat mijn SMART een verbruik van 1 op 20 heeft. Mooi niet dus. Houd rekening met ruim 1 op 10!
(actieradius bij een 20 liter tank ~ 215 km!)
Verder had mijn wagen veel kinderziektes, nou is dat geen probleem maar de manier waarop je geholpen wordt is schandalig! Ik heb in het 1ste jaar 4 maal langs de weg gestaan en ken bijna alle garages hierdoor. Het ergste van alles is dat je ook gewoon geacht wordt te betalen voor het slepen en de huurwagen!
Let op bij een SMART krijg je géén inruilkorting!
Je start dus al met ruim 10% verlies!
Ga ook niet met de wagen de weg op een winderige dag dat is levensgevaarlijk!
Let ook goed op de betalingsregelingen! Lees echt de aller-aller-kleinste lettertjes! Voor je er erg in hebt sta je in Tiel genoteerd voor de komplete aanschafwaarde van de auto. Netto kost de wagen mij per maand nu al 290 euro! En dat is echt veel te veel.
kortom, een leuke auto maar een service en bediening die gewoon erg fout is! Voor ruim 11 duizend euro kun je tegenwoordig veel en veel betere alternatieven kiezen.
- 4 maal langs de snelweg door kapot koelsysteem.
- Bijna alle lampen zijn vernieuwd (vrij kostbaar)
- 2 maal toe een nieuwe lichtschakelaar
- Na klein ongeluk (eigen fout!) auto komen ophalen bij dealer (Den Haag) en halve auto was nog stuk!
- Extreem hoog olie verbruik na 40d km. (bij controle bij de Garage werd dit ontkent)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Met deze City-Coupé begon het ooit allemaal voor Smart - Liefhebber Gezocht

Wij houden van oranje, toch? Daarom drie passende occasions voor minder dan €2.000

Smart City-Coupé – 2000 – 357.592 km - Klokje Rond
smart & passion (2001) - Occasion Test