Smart city-coupé limited/1 (1999)
Uitvoering | city-coupé limited/1 |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Mijn eerste auto was een Smart city-coupé van 33kW. Deze had wat lekkageproblemen en daarom had ik hem ingeruild voor een Opel Omega met een V6-motor. Eigenlijk was ik hier nooit helemaal tevreden over. Je kreeg een hoop comfort, maar je leverde erg veel fun èn geld in. Man wat was onderhoud, brandstof etc duur! Op een gegeven moment heb ik de Omega weer ingeruild op... Jawel een Smart city-coupé limited/1 met 40kW. Een proefrondje en weer helemaal verkocht.
Nu een half jaar verder ben ik nog steeds uiterst tevreden. Deze smart heeft veel meer t.o.v. de vorige smart. Glazen panoramadak met zonwering, airconditioning, leuk sound-systeem met 6 cdwisselaar en gedeeltelijk lederen bekleding en stuurwiel. Verder vind ik de automaat in tegenstelling tot veel commentaar top. In vergelijking met de automaat van de Omega V6 is deze veel spannender/opzwepender en je durft het gas tenminste in te trappen zonder €-tekentjes te zien. En de snelheid van schakelen valt met wat ervaring best mee. Ik kan in de handgeschakelde auto van mijn vrouw niet sneller zelf schakelen en als we eens achter elkaar aanrijden dan moet ik me echt inhouden.
Update 15-2-2007
Nog steeds erg tevreden over m’n Smartje. Erg zuinig en zeer goedkoop rijden. Daarom heeft ie verleden najaar voor € 500,- een krachtkuurtje ondergaan en levert het motortje zo’n 85pk. Nu trekt hij nog feller en smeuiger. Om de kosten nog verder te drukken heb ik nu ook reclame op mn auto. Dan is het mogelijk om haast gratis in deze fantastische kar te rijden. Hopelijk kan ik er nog jaren mee verder!
Qua onderhoud tot nog toe geen problemen. Een halve liter olie bijgevuld en nu een defect dimlichtje maar dat is normale slijtage. Als ik een minpunt moet noemen dan is het de inhoud van de benzinetank, daar gaat slechts een dikke 20 liter in en met mijn rijstijl sta je dan na 360 km al weer aan de pomp.
Update 15-2-2007
Bij de dealer geweest voor de APK en een beurt. Ze hebben ze er nu speciale olie in gegooid voor hoogvermogende kleine motoren en sindsdien is het olie-verbruik de helft minder. Er zijn ook 2 nieuwe lampjes in het dashboard gekomen, daar was het al een tijdje angstvallig donker. En nu was het (na zo’n 80000km) ook tijd voor 2 nieuwe achterbandjes. Verder niks aan het handje en is iedereen stinkend jaloers op mijn scheurijzer... ...uh plastic.
Update 26-3-2008
Na veel rijplezier en een artikel in autoweek 12 heb ik vanmorgen mijn totootje totalloss gereden. Een pietsie gladdigheid en een lantaarnpaal zijn mijn heerlijke smartje fataal geworden. Helaas. Maar hij was uitstekend en voor iedereen die er over enkt er eentje aan te schaffen, gewoon doen! Tof!