Skoda Octavia Combi 1.9 TDI 110pk Comfort (2001)
Uitvoering | Octavia Combi 1.9 TDI 110pk Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Deze auto is aangeschaft, omdat het model mij zeer aanspreekt. Heb wel een beetje moeite met het imago van Skoda. Vergeleken met mijn voorgaande auto (Fiat Marea 125 TDS) is dit een auto die een stuk minder kraakt en rammelt. Dit is echt duitse kwaliteit! Jammer is het flinke windgeruis bij snelheden boven 120 km/h. Omdat deze auto standaard 90 pk had en ik ’gewend’ was aan 125 pk, heb ik deze laten tunen naar 110 pk. Bevalt tot nu toe prima. Bovendien vind ik het verbruik van deze auto goed te noemen. Bij een sportieve rijstijl haal ik met gemak 1: 16,5. Bij een rustige rijstijl kom ik zelfs in de buurt van de 1:19! Uitzonderlijk ver dus, zeker vergeleken met mijn Fiat (1:12 - 1:14)
Tot nu toe zeker geen spijt van aanschaf.
Inmiddels staat er bijna 85000 km op de teller en is mijn keuze toch een goede keus gebleken. Ik heb slechts twee punten die mij echt (nog steeds) storen bij mijn auto.
1) slecht werkende afstandbediening, kapot voor je het weet.batterij snel leeg etc.
2) veel windgeruis, rumoerig tijdens snelwegritten.
Dus, goede kans dat de volgende auto toch weer een skoda wordt...
Buiten de eerder gemelde problemen, heb ik er geen.