Skoda Octavia Combi 1.8 Turbo 20V RS (2004)
Uitvoering | Octavia Combi 1.8 Turbo 20V RS |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
In het kort iets over een rs vertellen!
Mijn vorige auto was een bijna nieuwe octavia 1.8t. Een tegemoet komende oude man kreeg een hoestbui, kwam op de linker rijbaan terecht en boorde zich frontaal in mijn auto. Volledig totaal los. Alle airbags uit en alle sappen van de auto op straat. Ikzelf, mijn vrouw en dochter van 10 konden zelfstandig de auto uitstappen. Behalve enige kwetsuren, vooral aan de benen door het onder het dashboard slaan en voor mij een dikke neus door de airbag geen klachten. Nadien heb ik me vaak gerealiseerd dat de auto bij een frontale botsing wel heel erg stevig is.
De 1.8t in elegance uitvoering was voor mij een topper op allerlei gebied. Daarom dezelfde auto besteld met enige extra"s als een snellere chip e.d.. Enige dagen later belde de verkoper;’je zit bijna op dezelfde prijs als een RS.’
Dan maar even proefrijden.
Nu heb ik 18000 km in de auto gereden. De auto wordt gebruikt als gezinsauto en voldoet volledig. Onopvallend en snel, vooral in het hogere snelheidsgebied is het beer van een auto. Zo kwamen we terug uit Denemarken en in Duitsland heb ik lang iets over de 200 gereden. Dat lijkt onbegrijpelijk maar gaat vanzelf en heel soepel. Ik moest wel van mijn vrouw ophouden met in mijn neus te peuteren.
Bouwkwaliteit is top. Alles is strak en niets rammelt.
T.o.v. de 1.8t is de auto stugger, daar moest ik even aan wennen, maar nu wens ik nog stuggere vering. Alleen kan dat niet met een gezinsauto. De mix sportief en gezinsauto is goed gelukt. Als je niet statusgevoelig bent laat dan al die bmw"s, audi"s en al dat soort auto"s links liggen.
Voor minder geld krijg je meer understatement en een goed gebouwde en fijne auto.
Problemen zijn er tot op heden geen. Wel wil ik even de opvang en begeleiding van de dealer roemen na de frontale botsing en in het algemeen. Werkelijk een 10 en heel professioneel.