Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition Bus. (2011)

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda OctaviaSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia

UitvoeringOctavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition Bus.
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Ophalen bij de dealer

Morgen kan ik de auto ophalen bij de dealer.

Vanaf april ben ik gaan rond kijken naar een nieuwe leaseauto.
Gelukkig kon ik uit een duurdere categorie uitzoeken (tot 27500 euro).

Omdat de vorige auto(seat cordoba 1.9tdi) te klein was voor het hele gezin en hond, wil ik nu een station uitvoering zodat de privé auto(Renault laguna grand tour) per januari als 2de auto dienst kan gaan doen.
De 20% bijtelling van de skoda maakt dit ook aantrekkelijker.

Waarom een Skoda octavia?

Omdat ik rond de 60000 km per jaar rij, had ik wel een paar eisen.
Automatische airco
ruime stationwagen
navigatie
dimmende binnenspiegel
minstens een 1.6tdi
20% bijtelling
cruisecontrol
regen sensor

Als je het goed bekijkt zoek je waar voor je geld.

Ik heb gekeken naar de nieuwe Opel astra station, echter met de gevraagde opties kwam ik op een 1.3 tdi uit en ik heb gekeken naar de Ford focus, dit zou dan het oude model worden.
Uiteindelijk kwam ik bij Skoda terecht. Een collega had een octavia en daar eerst maar eens in gereden. Het was een prettige auto om in te rijden en ook voorzien van alle opties.
Eerst maar eens wat reviews gelezen en dat heeft me niet weerhouden om verder te kijken.
Dan zie je meteen hoe makkelijk het is om via de autoweek-site verschillende merken en types naast elkaar te vergelijken.

Uiteindelijk bij de Skoda dealer een proefrit gemaakt met Skoda - Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition Bus.
Extra opties daarop waren de Bluetooth handsfree carkit met multifunctioneel stuurwiel, Sunset (extra donker getinte ramen achter),Audio Pack Plus (4 extra luidsprekers in de achterportieren).

De auto een hele dag mee gehad en lekker veel kilometers gereden en even naar Duitsland geweest om de top snelheid te testen.
De auto gaf me zo'n beter gevoel als de Seat en qua opties leek hij op de laguna.

Of te wel ik heb het gevoel dat ik waar voor mijn (lease/bijtelling) geld krijg.

De test auto was precies de uitvoering die ik uitgezocht had, alleen deze had metallic lak. Om binnen het bedrag te blijven was de optie metallic lak teveel. En daarom maar voor wit gekozen, je ziet steeds meer auto's in wit rond rijden. Tenslotte zie ik de binnenkant meer dan de buitenkant.

Wachten!

De bestelling half mei doorgegeven en uiteindelijk is de auto eind mei bij de dealer besteld.
Als levertijd indicatie was half september opgegeven. Persoonlijk vind ik dat al een erg lange levertijd. We praten over een auto! En dan een levertijd van 4 maanden.

En dan begint het wachten....

Begin september maar eens langs de dealer geweest. Levertijd staat nog steeds volgens de verkoper. Als ik echter op een skodaforum kijk zie ik toch erg veel berichten over een verlate levering. Ik heb weinig vertrouwen in eind september.
Als het eind september is nog maar eens naar de dealer en ja hoor, de levertijd wordt verplaats naar eind oktober/begin november. Productie week wordt wk 42.

21 oktober nog maar een naar de dealer( deze laat maar niets horen) en de auto is in productie gegaan. Ik mag hem 4 november op komen halen. Omdat de verkoper in een eerder gesprek aangaf dat ik de auto op 1 november zou rijden heeft hij mijn auto met een andere auto omgewisseld. Ze gaan de extra geregelde trekhaak nog monteren en op maandag 31-10-11 kan ik de auto ophalen.