Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition (2011)
Uitvoering | Octavia Combi 1.6 TDI Greentech Ambition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Mooie Octavia Combi met weinig kilometers
In april 2016 hebben we een mooie witte Octavia Combi model 2 gekocht met 1.6 liter tdi moter. De grote ruimte en het lage verbruik hebben ons overtuigd.
De moter is niet zo sterk als de 1.9 tdi van de Seat Cordoba, en dat is ook wel te merken. Maar prima om in verkeer mee te komen.
Schakelen gaat heel soepel, tempomaat is super. Verbruik zit rond 1:19, en voor een auto van dit formaat echt fantastisch.
Zitten binnenin is een genot - voor onszelf en met kinderen.
Enige nadeel tot nu toe is grote afmeting, wat je merkt met rijden in smalle straten en bij inparkeren. Maar ook dat went. We hebben geen parkeersensors maar missen die niet.
Opbergvakjes zijn ook erg handig. Pas na 2 maanden ontdekt dat er onder afdekzeil van de achterbak nog 1 zit.
Enige minpunt tot nu toe: na 2 maanden bleek egr klep kapot. Vorige eigenaar zal er te rustig mee gereden hebben. Dure reparatie, maar door coulance dealer viel dat erg mee. Koeler is toen ook meteen mee vervangen.
Inmiddels is het januari 2017 en zijn we zo´n 15.000 kilometer verder. Enige euvel was ruitenwisser, maar dat bleek een losse schroef. En een kapot voorlicht.
Tot nu toe meer dan tevreden!
Volgende merkbeurt weer probleemloos
De merk beurt bij 70.000 km zonder enkel onverwacht mankement. Op naar de volgende 15.000 km!
Zomervakantie naar Zweden - heerlijk wat een ruimte! Alle vakjes benut, ook bij hoedenplank is handig smal en lang vak. Reservebanden eruit geeft veel extra rui.te.
Olie stond wat lager, voor zekerheid iets bijgevuld.
Verbruik ook op vakantie en zwaar beladen uitstekend. 800 km op een tank haal je zeker.
Airco is heel fijn om te hebben, ook als voorruit beslagen is.
Kortom, heel tevreden! Ook brief voor update motersoftware gehad. Ga ik niet doen. Lees teveel berichten over kapotte egr kleppen en ander leed i. Eerste weken tot maande. Na de update.