Skoda Octavia Combi 1.6 Comfort (2001)

Skoda Octavia Combi

UitvoeringOctavia Combi 1.6 Comfort
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Na altijd een eigen (tweedehands) auto gehad te hebben, voelde ik me als een kind in een snoepwinkel toen ik voor het eerst een nieuwe auto van mijn werkgever mocht uitzoeken. Ik reed Seat en was aanvankelijk in voor een Cordoba Vario, vanwege de opgroeiende kinderen en de ’opgroeiende’ hoeveelheid spullen die je mee moet nemen. Ik dacht dat de Octavia te duur was, maar hij bleek in de lease exact hetzelfde te kosten als de Vario, met dezelfde uitrusting! Sterker, voor hetzelfde geld kon ik er nog een leren stuur en extra luidsprekers bijnemen. Bovendien viel de levertijd van de Vario en de service van de Seat dealer (waar ik toch al een aantal jaren klant was) tegen.
Tot nu toe heb ik geen enkele spijt van de keuze. De auto rijdt geweldig, de zit is erg goed dankzij de lendesteun en de armsteun. De binnenruimte is voor ons gezin (twee volwassenen en twee kinderen) meer dan voldoende; de driewiel-wandelwagen met 16 inch wielen kan zo achterin. Tot slot is de bijtelling, vergeleken met een Volkswagen Golf met dezelfde uitrusting (eigenlijk dezelfde auto met een andere embleem erop....), heel acceptabel.
Een volgende keer zou ik echter voor een grotere motor kiezen dan de 1.6 die er nu inzit. Niet dat de prestaties tegenvallen, maar vanwege het extra comfort.
Het leukste van alles is echter de verbazing op de gezichten van mensen, als die mooie auto waar ik in rijd een Skoda blijkt te zijn...

Het enige probleem tot nu toe had te maken met de LPG-installatie, dus eigenlijk niet met de auto zelf. De brandstofindicator functioneerde niet goed, en de motor sloeg af en toe af. Maar beide (kleine) problemen zijn zeer snel opgelost.

7,5