Skoda Octavia 1.9 TDI 110pk Elegance (2002)

Skoda Octavia
Skoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia Combi 1.6 AmbienteSkoda Octavia Combi 1.6 Ambiente

UitvoeringOctavia 1.9 TDI 110pk Elegance
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2003

Bij verandering van werk ben ik op zoek moeten gaan naar een eigen wagen. De belangrijkske kenmerken waren: kwaliteit zoals een Volkswagen, ruimte zoals in de Golf IV, minstens een 110pk tdi motor en airco... en zo goedkoop mogelijk natuurlijk.
De keuze was dan ook snel gemaakt toen er een Elegance directiewagen te koop stond.
De prestaties zijn zeker voldoende, en heel veel ruimte en veel comfort voor de prijs.
Ik ben aan het verbouwen en ben dan ook zeer tevreden van de zeer ruime en goed toegankelijke kofferruimte.
Na aankoop heb ik de boordcomputer wel laten omschakelen naar vaste onderhoudsintervallen van 15000km. Ik vind 30000-50000km tussen onderhoudsbeuren nogal lang en heb daarom de keuze gemaakt om het longlife systeem niet te gebruiken.

Ik weet nu al 99% zeker dat mijn volgende wagen terug een Skoda wordt. Zelfs met de duurdere nieuwe modellen vind je nergens zoveel waar voor je geld. Bewijs dat er voor een redelijke prijs toch veel auto te fabriceren is.

Zetelverwarming van de passagier werkt niet meer. Bij volgend gepland onderhoud zal ik dat wel laten nakijken.