Skoda Octavia 1.6 Comfort (2002)

Skoda Octavia
Skoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia Combi 1.6 AmbienteSkoda Octavia Combi 1.6 Ambiente

UitvoeringOctavia 1.6 Comfort
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Bij het wisselen van werkgever had ik het genoegen weer een nieuwe auto te mogen uitzoeken. Met de 25% bijtelling in het achterhoofd (ivm broertje dood aan bijhouden van kilometerregistratie) heb ik gezocht naar een niet te dure maar wel complete auto. Een van mijn ex-collega’s reed een Skoda Octavia en was daar heel tevreden mee.
Na een uitgebreide proefrit was ik overtuigd. Dit moest hem worden. Nog even LPG inbouwen (onderbouwen) en ik kon er mee weg rijden, want het was een auto op voorraad.

Nu, 14 maanden en 80.000 kilometer later, ben ik nog steeds dezelfde mening toegedaan. Echt een fantstische, probleemloze auto.

Ondertussen zitten de eerste 100.000 km er op in 17 maanden. En nog steeds geen bijzondere storingen gahad, behalve het relais van de richtingaanwijzer dan. Met name de cruisecontrol heeft mij al veel comfort geboden. Niet alleen op de grote afstanden via de snelweg, maar ook op de 80 km wegen... scheelt bekeuringen

25.000 km verder... en de auto rijdt nog steeds probleemloos. Ook het rijden op lpg verloopt zonder ongemakken.

De 140.000 km gepaseerd en de auto blijft gewoon door gaan zonder problemen.

De 150.000 km wordt deze week (waarschijnlijk) nog gehaald (afleverdatum 8 april 2002).
Het leasecontract loopt binnenkort af en de nieuwe auto is in bestelling, helaas niet de nieuwe Octavia... De leasenormen lieten het niet toe.
Ik ben benieuwd of de Renault Mégane Grand tour 1.5 dci Expression de Luxe - de volgende leaseauto - net zo bevalt als deze Skoda.

Vandaag de 165.000 km gepasseerd, de laatste beurt is uitgevoerd, nog enkele weken en dan mag ik overstappen op de Renault, ben heel benieuwd

Per 1 december de auto ingeleverd met een kilometerstand van ruim 175.000km Met veel plezier gereden de afgelopen twee en een half jaar.

Bij Renault kunt mijn bevindingen lezen over de nieuwe aanwinst

Tijdens al die kilometers heb ik slechts 1 keer de garage moeten opzoeken (buiten de reguliere beurten om dan wel te verstaan...) om het relais van de richtingaanwijzer te laten vervangen. Die hield namelijk op met functioneren. Verder geen enkel probleem gehad.
Bij 138.000 km ging het lampje van de ABS branden... versleten remblokken, mag van mij wel bij deze kilometers.
Bij 162.000 km liet de centralevergrendeling van het rechterachterportier het afweten, bij de laatste beurt weer hersteld.

• Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee