Skoda Karoq 1.6 TDI Greentech Ambition Business (2018)

Skoda Karoq 1.6 TDI Greentech Ambition Business (2018)

UitvoeringKaroq 1.6 TDI Greentech Ambition Business
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

1e Review na 50 000 KM

Sinds augustus 2018 rijd ik in deze Skoda Karoq. Veel kilometers in het eerste jaar zeer comfortabel gereden. De 1.6 TDI diesel motor is met zijn 115 PK sneller dan dezelfde motor in mijn vorige Skoda Superb. Deze SUV heeft wel wat meer wind geruis, maar dat verschil is acceptabel. Wat mij meer stoort is de hardnekkige bromtoon uit de motor na de koude start en bij het optrekken. Hiermee ben ik al enkele keren bij de dealer geweest, maar die zegt dat dit normaal is bij dit type 1.6 TDI motor waarbij de vacuümpomp voor de rembekrachtiging nu in de distributie is ingebouwd....

Het dieselverbruik is met 1:15 meer dan mijn vorige Skoda Superb lease auto's met de zelfde motor en gebruik.

De hoge zit is erg comfortabel en je bent nog fitter aan het einde van een lange rit. Cruisecontrol met distance control in de front assist is een aanrader. Ook het zichtpakket met de voorruitverwarming kan ik iedereen aanbevelen mee te bestellen.

2e review na 100,000 KM

Tot nu toe veel KM's gereden zonder problemen. Het brommen van (koude) motor blijft, hoewel op de snelweg dit acceptabel is. Diesel verbruik is nu lager (1:17 gemiddeld) maar dat zal ook te maken hebben met de lagere max. snelheid op de snelwegen van 100 KM/h.

Een ding zou ik als puntje willen noemen; het dashboard heeft geen groen dimlicht waarschuwingslampje. Wanneer je de verlichtingsschakelaar op automaat hebt, kan je nooit zien of de verlichting AAN of UIT is (bv. tijdens een felle regenbui of wanneer het begint te schemeren. Dit zou eigenlijk een verplicht waarschuwingslampje moeten zijn.

Op naar de 150.000 KM

Ingeleverd bij 127,800 KM

9 juli 2021, na 23 jaar bij mijn huidige werkgever, tijd voor een nieuwe uitdaging. De Skoda Karoq ingeleverd bij 127.800 KM netjes schoongemaakt, klaar voor gebruik door een andere collega tot einde lease contract.

PRIVATE LEASE Skoda Karoq