Skoda Fabia Combi 1.4 68pk Comfort (2001)

Skoda Fabia Combi

UitvoeringFabia Combi 1.4 68pk Comfort
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2009

Ervaringen vanaf april tot nu toe.

In april mijn Astra (3-drs) ingeruild voor een Fabia combi 1.4 comfort. Vooral vanwege de ruimte, kwaliteit en aantrekkelijk prijs. Uitrustingsniveau is een stuk minder dan in de astra, maar dit was een bewuste keuze, omdat ik veel minder km's zou gaan rijden.

Rijden:
De motor is niet snel, maar je komt goed mee met het verkeer. Tot maximaal 135 km/h (op de teller) rijdt de Fabia heerlijk comfortabel zonder vervelend motorgeluid. Boven de 135, moet de motor teveel werken, waardoor het onrustig wordt in de auto.
Stationair moet je even wennen aan het schokken van de motor. Na een week merk je het niet meer, alleen als er mensen bij je in de auto stappen beginnen die er SOMS over, en dan wordt je eraan herinnerd.

Ook op een slecht wegdek blijft het vrij rustig in de auto en ook in de bochten volgt de achterkant gestaag. Het is uiteraard geen bochtenridder, maar goed de bocht doortrekken is geen probleem.
In de bochten bieden de stoelen mijn inziens te weinig zijdelingse steun. Maar als je normaal een bocht neemt is er niets aan de hand.

Interieur:

Alles is degelijk afgewerkt. Geen rare kraakjes en piepjes. Stoelen bieden goed steun (helaas niet zijdelings) en een lange rit is geen enkel probleem. Bekleding van de stoelen wordt helaas snel vies. De portiervakken en middenconsole (rondom handrem) zijn van hard kunststof, dit krast vrij snel.

Achterbank is in delen neerklapbaar en door de zittingen te verwijderen ontstaat een geheel vlakke laadvloer. Zowiezo is de kofferbak al riant.

Buitenkant:
Ja wat moet je hier nou over melden.
Het uiterlijk is niet echt spannend, maar zoals we vaak bij de VAG-groep zien degelijk. De kofferbakklep zorgt voor een grote opening, waardoor je gemakkelijk in de kofferbak kan, zonder te moeten bukken ed.

Hieronder even de minpuntjes:

Lekkage achterportieren (bijna alle combi's hebben hier last van, dealer kan de achterportieren stellen waardoor lekkage verdwijnt)

Weinig zijdelingse steun stoelen.

Bekleding voor heel snel vies (bijv door wat regeninval tijdens instappen).

Gebruik hard kunststof aan binnenzijde (portiervakken/middenconsole, krast gemakkelijk.

Overige:
Verbruik ligt bij mij (stads/snelweg) rond de 1 op 15/15, heel acceptabel dus. Hierbij rijdt ik normaal en op de snelweg max 130.

Rechterbuitenspiegel is klein, had de 'normale' afmetingen moeten hebben.

Nog een belangrijk punt: Indien je dakrails wilt laten monteren kost dit 510 euro!!! Zonder dakrails zijn allesdragers niet mogelijk, vandaar dat ik bij de dealer een offerte heb opgevraagd.
(overigens door de hoge prijs niet laten monteren).

PRIVATE LEASE Skoda Fabia