Skoda Fabia Combi 1.9 TDI Comfort (2001)
Uitvoering | Fabia Combi 1.9 TDI Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Mijn zwarte Lola
Deze Fabia 1.9 TDI heb ik als occasion gekocht toen deze 3 jaar oud was.
Omdat ik jaarlijks zo'n 30.000 km rij door Europa als taekwondo scheidsrechter, heb ik voor diesel gekozen.
Buiten het normale onderhoud heb ik geen noemenswaardige problemen gehad.
Bij 300.000 km laten chippen van 101 naar 125 pk en dat is een hele verbetering.
Betere trekkracht en beter verbruik.
Tip: laat aan de achterzijde hulpveren monteren zondag de auto niet teveel doorzakt bij volle belading.
Onderhoud gebeurt altijd bij de universele garage, dat is aanzienlijk goedkoper dan bij de dealer.
Wat upgrades gedaan, o.a. hulpveren, chiptuning, DAB+ radio, woofer, aluminum dorpels, LED koplampen.
Brandstofverbruik is prima en varieert van 1:20 als ik rij tot 1:25 als mijn vrouw rijdt.
Heb onlangs extra deurrubbers toegevoegd en dat is beter om het rijgeluid te dempen.
Motor is erg stil door 2 x per jaar een olietoevoeging te gebruiken die haarscheurtjes opvult, roken voorkomt en de compressie verbeterd.
Fijne betrouwbare auto met genoeg binnenruimte.
En ik tank altijd diesel+ waardoor de motor stiller en zuiniger en beter loopt.
Na 20 jaar rijdt deze zwarte Lola nog steeds prima en zijn er nooit problemen bij de APK.