AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Skoda Fabia Combi 1.2 TSI 66kW Greentech Active (2016)

Skoda Fabia Combi 1.2 TSI 66kW Greentech Active (2016)

UitvoeringFabia Combi 1.2 TSI 66kW Greentech Active
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016

aanschaf

De auto ophalen, persoonlijke uitleg over hoe alles werkt. leuk verhaal en eens leuk om mee te mogen maken, per slot van rekening is de mijn eerste nieuwe auto. leuke auto en nu gaan uit testen.

check-up

enkele tijd met de auto aan het rond rijden viel mij op dat bij het remmen dat de remmen bleven piepen. Dit gemeld bij de eerste check-up, werd ik een beetje afgewimpeld dat het nieuw was en allemaal nog een beetje moest slijten om het zomaar te zeggen.

olie lampje

op eens gaat het olie lampje branden,oliepijl nagekeken niets aan de hand genoeg olie. Paar dagen later terug olie lampje dat gaat branden. ik was er klaar mee garage gebeld, kom maar langs. Nagekeken in de werkplaats olie bij gevuld, voor mij heel raar moet nog ongeveer 14dkm voor eerste onderhoud.
Ook nogmaals gemeld dat me remmen bleven piepen bij het remmen. JA dit horen we vaker dat zijn je achterste remplaten van je trommelremmen die zijn te dun die moeten besteld worden. Ze gingen het in orde maken en me opbellen als ze binnen zijn.

remplaten vervangen

eindelijk zijn de remplaten van de achterste remmen binnen. Vervangwagen krijg je niet omdat het niet langer als een 4 uur duurt.
Voor de rest mag ik wel zeggen dat de auto lekker rijd. gemiddeld verbruik van 5liter met aanhanger en zonder aanhanger en binnendoor en snelweg.
Ik ben blij met de keuze van de 1.2liter motor deze heeft lekker wat pit en in belgië kan je er nog een grote aanhanger achter hangen die deze zonder probleem vervoert en dan nog lekker rijd op de snelweg en binnendoor lekker tussen de vrachtwagens.

eerste onderhoud

Het eerste dit is groot onderhoud, een terug komen probleem melden. Mijn remmen blijven piepen, nu zijn het niet de achterste maar de voorste. Valt nog binnen de garantie maar skoda zegt dat ik te veel km heb gereden en dat dit eigen kost is. Zeer spijtig, ik laat ze niet vervangen en krijg een rare reactie van de garage dat ik dan met piepende remmen blijf rijden. Dat hun me dit al 2 jaar aandoen en het niet vergoeden ondanks dat ik nog in mijn garantie periode zit vindt ik treurend. Na lang praten willen ze me 10% korting geven bij het vervangen van de blokken dit heb ik dan weten uit te stellen tot 60dkm. Dan mogen ze me blokken vervangen eerder niet.
Ook aangehaald dat de blanke lak op het dak begint te lossen. Dit werd direct ingepland en mag volgende week terug komen. Het dak gaat opnieuw gespoten worden.

gekraak vooronder

De auto rijdt nog steeds heerlijk, alleen tijdens het rijden over drempels kraakt en bonkt het. Dit zijn de stabilisator stangen voor, gaan dit klusje uitstellen voor de zomer en een zwaarder set monteren. Vindt het vroeg dat deze versleten zijn maar is miss een zwak punt van de auto.

kleine beurt

Geen bijzonder heden te melden. Enkel het gekraak bleek van een rubber uit het onderstel te komen. Dit moet iedere beurt gesmeerd worden waardoor dit niet meer hoorbaar is. Het kan geen kwaad als het hoorbaar is.

Enkele maanden eerder is het dak opnieuw gespoten. De vernis laag begon los te komen. Dit is netjes herstel onder garantie en niet meer zichtbaar.

Onder tussen wel van garage gewisseld. Skoda telt iets te veel voor een olie wissel en ik wil geen aandelen bij me dealer, de klant vriendelijkheid laat ook de wensen na. Mijn oude garage aangesproken en dit was een goeie service, klantvriendelijk en financieel beter.

eerste keuring

eerste keuring

na 4 jaar voor de eerste keer met vlag en wimpel door de keuring. Hij heeft terug een keuring voor 2 jaar gekregen. Het geluid wat uit de stabilisatorstang komt wat afkomstig is van het nieuwe rubber is geen melding van gemaakt. De garage had dit nagekeken en vertelde me ook dat dit komt door een ander soort rubber. Bij oudere auto's hadden ze een ander soort rubber als nu. Het geluid blijft bestaan enkel als je hem invet is het weg voor enkele maanden.

blinderen ramen

met de tropische temperaturen de afgelopen jaren en die we de komende jaren zullen krijgen. Heb ik besloten de ramen te laten verduisteren met een folie die een doorlaatbaarheid heeft van 5procent. Met de vakantie in het vooruitzicht waar we toch 8 uur moeten rijden, willen we wat aangenamer onderweg zijn. Het gaat de eerste keer zijn dat we met de auto op vakantie gaan. Ben benieuwd hoe de reis zal verlopen met belading en aanhanger.

vakantie

Voor het eerst met de auto op vakantie geweest. Rit van 700km met aanhanger en alle bagage, Door de bergen kom je geen vermogen tekort. Het verbruik is niet de hoogte ingeschoten door de bergen heen en door alle bepakking 5l op 100 km is een mooi verbruik. Kortom nog steeds zeer te spreken van de auto.

jaarlijks onderhoud

Jaarlijks onderhoud, volledig nagekeken. Is weer klaar om een jaar onbezorgd rond te rijden.

PRIVATE LEASE Skoda Fabia