Skoda Fabia 1.4 68pk Comfort (2001)
Uitvoering | Fabia 1.4 68pk Comfort |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Na 18 jaar in dezelfde auto (VW Polo) eindelijk aan een nieuwe toe. Keuze viel op de Skoda Fabia. Ruim, leuk, scherpe prijs en... ook van VW-concern. Dus zal wel goed zijn. Wel, dat laatste kun je vergeten. In de statistieken wordt zeer lovend gedaan over Skoda, hoe tevreden wel niet iedereen is. Ik begrijp dat niet. Rijdt lekker, dat wel. Als er tenminste niet weer eens gedonder is. De auto heeft nu 3 jaar mijn rijplezier vergald. Ik krijg er zo genoeg van dat ik hem weg ga doen.
Vanaf het begin niets dan doffe ellende met electronica. Om de haverklap lampjes die gaan branden. Om gek van te worden. Ieder moment terug naar de dealer. Laatste jaar is de klacht eindelijk minder. Daarnaast lekke koppakking gehad. Mag toch niet bij deze kilometerstand. Verder lek ruitensproeierreservoir. En als klap op de vuurpijl moest er ook een nieuwe spoorstang in (kosten Euro bijna 400). Viel niet meer onder coulanceregeling, ondanks alle ellende die er met de auto is geweest. Auto gaat nu weg. Het zal duidelijk zijn. Voor mij nooooit meer een Skoda.
VW: doe hier wat aan, want dit heeft ook negatieve uitstraling op andere ’vw-merken’.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee