Skoda Fabia 1.4 16V 75pk Comfort (2004)
Uitvoering | Fabia 1.4 16V 75pk Comfort |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Hier schrijft een tevreden Skoda Fabia eigenaar
zijn tweede Review.
Dit is mijn tweede Fabia en dat is niet zonder reden.
mijn eerste Fabia was mij prima bevallen zonder gebreken 62000 km gereden in drie jaar.
Tot volle tevredenheid rijden mijn vrouw en ik nu sinds 2004 weer een Fabia.
Ik heb ook weer met andere merken vergeleken oa Kia - Daewoo maar vind Skoda toch wel degelijker materiaal gebruiken, geen kitsch spul let maar eens goed op het verschil van materialen.
Door de samenwerking met Volkswagen heeft Skoda mijn symphatie gewonnen.
Verschillen: met mijn eerste Fabia zijn: aangrijpingspunt koppeling is veel lichter.
Presentaties motor is veel sterker soepeler en stiller, hij rijd lekker en stabiel, en is zuinig in gebruik.
Pluspunten zijn: de stoelen zitten goed en de bestuurdersstoel is goed instelbaar, de zeer complete uitrusting standaard voerzien van alle luxe.
Min punten zijn: kofferbak ruimte iets aan de kleine kant, brandstof klepje niet meer van binnen te openen was vroeger wel. Afgaande op reacties in autobladen en internetsites in binnen- buitenland leveren Skoda´s minder problemen dan gemiddeld op.
Ik weet dat Skoda voor enkele mensen nog een minderwaardig merk is, maar ook zal dit hier snel veranderen net zoals in vele anderen landen .
Problemen: tot heden (5000 km) gereden met mijn nieuwe Fabia helemaal niets.
Mijn dank ook nog aan garage Goossens daar weet men nog wat service en klantvriendelijkheid is.