Seat Leon Sportstourer 1.5 TSI 150pk FR Launch Edition (2020)

Seat Leon Sportstourer
Seat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon SportstourerSeat Leon Sportstourer

UitvoeringLeon Sportstourer 1.5 TSI 150pk FR Launch Edition
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020

Van wolf in schaapskleren naar mak lammetje,.

Na mijn vorige Seat LEon ST FR keek ik uit naar de nieuwe versie. Heel erg tevreden qua sportieve prestaties van de "oude" Leon, dus dit zou alleen maar beter kunnen worden. Behoorlijke tegenvaller als je het mij vraagt qua prestaties..de auto is beduidend langzamer in acceleratie! De gearing is dusdanig aangepast dat wanneer je het gaspedaal intrapt bij lager toerental je het gevoel hebt in een eco-versie 1.0 liter motor te zitten..wat een verschil! Waar de oude Leon uitblonk in wegligging met een lekker stugge sportieve (!) vering heb ik nu een "comfortabele" vering waar ik als FR rijder helemaal niet op zit te wachten. Al met al heeft Seat de wolf uit zijn schaapskleren gehaald en er een mak burgerlijk lammetje van gemaakt..heel erg jammer en een gemist kans. Al met al valt het me op de juist sportieve punten (waar je een FR voor koopt) erg tegen en erger ik me aan het gedrag van de auto. Zal niet lang duren voordat ik de auto laat chip tunen. Waar ik al helemaal niet over te spreken ben is de bediening via het touch screen scherm..wat een drama en gewoonweg gevaarlijk onderweg! Seat heeft een heleboel technische veiligheidssnufjes ingebouwd welke je ook kunt uitzetten maar na elke start/stop staan deze standaard weer aan! Dus ook maar even met een ODB sleutel aan de slag..ik bepaal zelfs toch wel wat ik allemaal wel of niet aan wil hebben! Seat heeft de sportieve rijder een wil opgelegd die ik persoonlijk niet kan waarderen.

PRIVATE LEASE Seat Leon