Seat Exeo ST 2.0 TDI 120pk Reference (2012)

Uitvoering | Exeo ST 2.0 TDI 120pk Reference |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
1e Review Seat Exeo ST 2.0 TDI 120 pk reference
Deze Exeo is een standard uitvoering met als extra Lichtmetalen velgen, armsteun en cruisecontrol. De auto heeft inmiddels 27000 kn gelopen en dit is geruisloos en zonder problemen gegaan in een tijdsbestek van 5 maanden.
De auto is stil en zuinig ( gemiddeld 1 op 19) en heel confortabel. De zit positie is goed, ook voor iemand van 1.88 m. Ik heb de auto gehad op winterbanden (Kleber) en nu na de wisseling naar zomerbanden ( Bridgestone) merk ik wel verschil in koersvastheid. Op de winterbanden was het weggedrag iets beter te noemen.
Een klein probleempje heeft zich voorgedaan met de temperatuurmeter. Bij heel koud weer loopt deze terug wanneer men in de file rijdt, terwijl de motortemp wel goed is. Blijkt een bekend Exeo probleem te zijn. Al met al zeer tevreden over de Seat Exeo en op naar zijn eerste beurt (30.000 km )
2e Review - Seat Exeo - Zeer tevreden
De auto heeft bij 30000 km zijn eerste beurt gehad en er waren geen bijzonderheden. Nu inmiddels weer 10000 km verder en een aantal lange ritten naar Duitsland kan ik alleen maar zeggen dat ik nog steeds erg tevreden ben.
Bij een snelheid van 190 km/uur (3100 tpm)is het verbruik nog steeds acceptabel en bewijst de auto zich als een echte reisauto. Ook op deze snelheid nog steeds zeer comfortabel en het geluidsniveau blijft zeer beperkt.
Ook heb ik in de 40000 km nog niet het gevoel dat ik pk's te kort kom, ondanks de standaard 120 pk.
Al met al nog steeds zeer tevreden over de seat exeo.
3e Review - Seat Exeo - Geen bijzonderheden(65.000
Na een grote beurt bij 60.000 KM heb ik eigenlijk niets te melden. Nog steeds zeer tevreden over de Seat Exeo en totaal geen mankementen/aandachtspunten.
4e Review - Seat Exeo - Geen bijzonderheden
Wellicht een beetje saai, maar ik heb total geen bijzonderheden/mankementen/ergenissen te melden. Nog bijzonder tevreden over deze auto. Gemiddeld verbruik is nog steeds rond de 1:19. Rijgedrag, geluidsniveau zijn nog hetzelfde.
Review 90.000-120.000 km
Behalve een paar kapotte lampjes(rij altijd met verlichting aan) , totaal geen bijzonderheden te melden tussen de 90000-120000 km. Nog steeds een comfortabele en betrouwbare auto !!!
150.000 KM review
Het begint een beetje saai te worden maar er zijn tussen 120.000 en 150.000 geen bijzonderheden te melden. Auto is nog in perfecte conditie en qua rijgedrag/rijervaringen geen afwijkingen ten opzichte van eerdere ervaringen. Gewoon een fantastische reisauto. Bij de 150.000 zijn de voorste remschijven vervangen en 2 originele zomerbanden.
Jammer dat deze auto over 30000 km eruit moet en dat ze niet meer worden gebouwd. Volgende auto wordt waarschijnlijk een Seat Leon ST Style.
170.000 km Review
Inmiddels 170.000 km gereden met deze auto. Nog steeds een geweldige reisauto en dat bewijst deze auto elke maand weer als ik naar Stuttgart moet. Tot deze km stand nog steeds een probleemloze auto geweest. Verbruik is gemiddeld 1:17,5 bij hoofdzakelijk snelweg gebruik. Helaas moet ik over 10000 km afscheid gaan nemen van deze auto. De volgende auto wordt een Seat Leon Style Business Ecomotive en dan maar afwachten of hij deze auto kan evenaren.