Seat Altea XL Stationwagon 1.9 TDi Reference (2008)

Seat Altea XL Stationwagon 1.9 TDi Reference (2008)

UitvoeringAltea XL Stationwagon 1.9 TDi Reference
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Probleemloze auto

Nu mijn Seat bijna aan vervanging toe is nog even snel een review op de afgelopen 3 1/2 jaar. De Altea is een betrouwbare auto gebleken. Nooit heb ik langs de kant van de weg gestaan vanwege een probleem. De wegligging is voor een hogere auto prima in orde maar ik merk wel dat de vering(of schokbrekers?), naarmate de kilometers vorderen slapper wordt. Vooral met passagiers achterin moet je voorzichtig over verkeersdrempels rijden om te voorkomen dat de auto door de veren klapt. Die passagiers hebben een zee van ruimte, zitten lekker hoog en worden verwend met klaptafeltjes en zonne(rol)gordijntjes. Het laadvermogen is prima in orde. Ik heb een dubbele bodem laten monteren, net zoals in de normale Altea, waardoor de laadvloer lekker vlak is en je onder de bodem allerlei troep kwijt kunt. Op dit moment is helaas de airco defect en ook de versnellingsbak begint wat te rammelen, maar wat wil je na zoveel (file)kilometers. Binnenkort wordt deze auto vervangen door een Volvo V60. Helaas niet meer door een Seat. Redenen: er is nog steeds geen nieuw model Altea, de Alhambra vind ik te groot en te veel busje en de Exeo rijdt fantastisch en zit voorin ook geweldig maar is op de achterbank te beperkt. Een derde persoon zit op de midden positie op een harde plank met z'n hoofd tegen het dak.

Plus:
- zitpositie
- ruimte en comfort (vooral achterin)
- motorisch fijne auto, lekker lui schakelen.
- weinig storingen

Min:
- geluidsniveau
- boordcomputer gegevens verstopt achter elkaar
- brede stijlen voorramen waardoor beperkt zicht

7,5