Seat Altea XL Stationwagon 1.4 TSI Businessline High (2008)
Uitvoering | Altea XL Stationwagon 1.4 TSI Businessline High |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
De Altea XL is uiteraard niet te vergelijken met de MINI Cooper die ik hiervoor reed.
Wat wel opvalt is dat de Altea XL veel meer comfort biedt en financieel gezien veel meer waar voor z\\\'n geld biedt!
Ik heb gekozen voor een Businessline High model, dus heb ik dat geweldig mooie DVD navigatie touchscreen, voor kenners ook wel bekend als de RNS-510.
Ik ga verder nog geen op- en/of aanmerkingen geven over hoe de Altea XL verder presteert, dat komt wel zodra er veel meer kilometers op staan en er in ieder geval één onderhoudsbeurt uitgevoerd is.
Bij aflevering bleek dat de optie USB-aansluiting af fabriek niet gemonteerd was. Dit moet nog opgelost worden. Tevens bleek toen ik wegreed na aflevering dat de banden+velgen niet uitgebalanceerd waren wat resulteerde in een flinke trilling in het stuur. Gisteren kwam ik er achter dat er verkeerde vloermatten geleverd zijn. Het blijkt namelijk dat de 2009 modellen een aangepaste bevestiging hebben van de vloermatten. De juiste mattenset is nog niet leverbaar, maar zodra deze er zijn krijg ik een juiste set.
Update 18-09-2008; Vandaag de juiste mattenset ontvangen. Het verschil zit \'m in een ander bevestigingspunt. De USB-aansluiting staat nog steeds in back-order. Helaas ben ik ook al toe aan een lakstift want er heeft iemand al tegen de auto gezeten en lakschade achtergelaten. Gelukkig niet snel zichtbaar, want het is onderaan de achterdeur. Ca. 1,5 cm. Erg jammer!
Update 23-09-2008; Afgelopen maandag is de USB-aansluiting gemonteerd welke af-fabriek \'vergeten\' was. Jammer dat je daarvoor de gehele middenarmsteun moet opofferen. Wat ook jammer is dat het systeem de ID3-tags niet herkend. Hij ziet ze wel als je de nummers eerst op een CD brandt en daarna opslaat op de harddisk van het DVD navigatiesysteem. Tevens is het stuur recht gezet, scheelde maar één tandje volgens de monteur, maar scheef = scheef!