Seat Alhambra 1.9 TDi 115pk Businessline (2007)

Seat Alhambra
Seat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat AlhambraSeat Alhambra - interieur

UitvoeringAlhambra 1.9 TDi 115pk Businessline
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007

Vakantieauto

Mijn laatste werkdag voor de vakantie brand alles qua elektra door in het dashboard van mijn Peugeot 307. Achteraf een geluk bij een ongeluk. Rond die tijd is er net een collega opgestapt en staat er een blauwe Seat Alhambra op de zaak. Overigens staat er een fout in de autoweek base want deze Alhambra is in 2008 geleverd en het was toch echt de 115pk sterke versie in plaats van 2007 wat volgens de autoweek het laatste verkoopjaar. Maar wat een heerlijke vakantieauto is het. Nog nooit zo relaxed een auto ingepakt als deze keer. Het lijkt wel of er geen eind aan die bagageruimte kwam. Daarnaast was de hoge zit ook wel erg lekker(en dan te bedenken dat ik 'pas' 36 ben en dan dit al roep). vooral mijn vrouw vond dit erg prettig. Zij heeft last van nachtblindheid maar doordat je wat hoger zit heb je niet constant die lichten van medeweggebruikers in je gezichtsveld. Stoelen zaten ook erg goed alhoewel de zitting wel iets meer naar achteren gekanteld had mogen zijn. In combinatie met de kleur(donkerblauw metallic) met privacy glass was het best een nette verschijning. Als je ze zonder die getinte ramen ziet rijden vind ik het vaak een beetje cheapy eruit zien maar dat was hier dus niet het geval. Ik heb er helaas slechts 15000km in mogen sturen maar heb het zeker niet als straf ervaren. Voor zo'n hoge zware auto kwam het goed mee in het verkeer en in tegenstelling tot de 'oude' Alhambra's vond ik het wat straffere onderstel ook wel geslaagd. Voor wat betreft de betrouwbaarheid en de onderhoudskosten daar kan ik niets over zeggen. In de periode dat ik hem bereed ben ik niet naar de garage geweest. Helaas is de auto toen terug gegaan naar de leasemaatschappij en mocht ik mijn resterende dienstverband in een 207 volbrengen.

7,0