Saab 900 Turbo 16 Cabrio (1992)
Uitvoering | 900 Turbo 16 Cabrio |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Een jongensdroom
Na jaren een oude Saab 900 5 deurs gereden te hebben (eerst van mijn grootvader, daarna van mijn vader en nu van mij) had ik na een paar jaar succesvol ondernemen genoeg geld om mijn jongensdroom uit te laten komen: de mooiste 4 zitscabrio tot dan toe gemaakt kopen.
Voor 16.000 euro kon ik deze complete en prachtige 900 cabrio kopen bij 900 classic in Haarlem. Ondanks de fullpresure turbo vond ik de auto toch nog te traag.
Op mijn verzoek is de katalysator eruit gehaald, er een 2.1 kop op gezet, de turbo overclocked en nog een paar andere modificaties gedaan, en nu is het een superrappe youngtimer die gemiddeld welke goed toegeruste moderne auto bij het stoplicht nog op achterstand zet.
Het geluid is waanzinnig. De auto knalt en rochelt bij gas laten en biedt een hele pure rijbeleving. Hard geveerd, lawaaiig en hangend aan het gas bij meer dan 3000 toeren.
Misschien is het omdat ik ouder word, maar het is leuk en vermoeiend. Met alle raampjes naar beneden ben je na 200 km doodop van het lawaai.
Toch, als ik 'm dan weer zie staan in de najaarszon met de kap naar beneden blijft het een pracht van een wagen.