Saab 900 S 2.0i Cabriolet (1995)
Uitvoering | 900 S 2.0i Cabriolet |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1995 |
Deze auto is heerlijk om in te rijden in alle seizoenen!
Hij komt vlot mee in het verkeer, ook al is het een 2.0!
Er zijn vrijwel geen rammeltjes in, alleen jammer dat he door de stoffen kap de motor en ook de wind goed hoort!
De lage kilometerstand is te danken doordat mijn vrouw is hem alleen als boodschappenautootje en vakantie auto gebruikt, hij gaat ook met gemak richting de 180 km/h op de Deutsche Autobahn!
Wat hier aan deze cabrio jammer is, zoals aan eigenlijk alle cabrio’s is de ruimte achterin! Maar de kofferruimte is wel nog behoorlijk genoeg voor twee dikke koffers, en wat weekend tassen!
Ik heb maar een s-versie, dus niet de meest luxueuse, maar toch uitgerust met heerlijke lederen zetels! en een niet-saab-radio, maar dat maakt het geluid er niet minder om, de bose-boxen produceren een heerlijk geluid, ook met de kap open!
Na twee jaar besloten mijn vrouw en ik er maar een windscherm bij te kopen. Ik zou niet meer zonder dat ding willen! Het verminderd de hoeveelheid wind in je gezicht, en door dat ding kun je elkaar ook veel beter verstaan!
De wegliggling is uitstekend, er liggen 17 inch sportvelgen onder, mede daardoor dat de wegligging ook zo goed is, want met al mijn niet-verlaagde saabs, voel je je tijdens een langere rit zweverig worden, en daar heb ik en mijn mede-passagiers geen last van in mijn vrouws negenhonderdje!
- in het begin veel problemen met de accu, in die 8 jaar tijd zijn er 4 accus in geweest, deze laatste gaat nou al vier jaar mee!
- nu is de uitlaat stuk, maar na 8 jaar mag die ook wel eens gaan doorroesten!
- het alarm dat dan weer niet afgaat als het moet, en dan weer wel, als er een mus(vogel) op gaat zitten!
- kapotte koppelingsplaat!
- de gammele kleine saab-asbakjes vaker kapot!
- gister in die pokkehitte was het electrisch systeem van de kap kapot gegaan, d.w.z. loze meldingen over de werking van de kap op het sid, kap kan niet meer open of dicht evenals de kofferbak! (dit gebeurde een week na de keuring!)
En het kan pas over een week gemaakt worde!Nu hoor je dus onder het rijde iedere minuut "loze" meldingen over de cabriokap!