Saab 9-5 2.3 Turbo Aero (2005)
Uitvoering | 9-5 2.3 Turbo Aero |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Na een jaar met mijn vorige auto (saab 9-5 2.3 Turbo SE) tevreden gereden te hebben, werd het tijd voor de snelste versie en vooral een jonger bouwjaar van de 9-5. Het is een mooie 9-5 AERO uit 2005 geworden met 109000 km op de klok.
De auto heeft winterbanden in de maat 225 R 17. Het verbruik ligt rond de 1 op 9 tot 1 op 10
De auto staat nu sinds twee weken voor de huisdeur en ben sindsdien bijna 5000 km met de auto gereden. Gisteren nog een retourtje Oost-Duitsland (1100 km)
De auto werd afgeleverd met een onderhoudsbeurt, die achteraf gemerkt niet helemaal juist werd uitgevoerd. Er ontbrak anti-vries voor de ruitewissers. twee dagen na aankoop begon de afgelopen vorstperiode met als resultaat dat de sproeiers het niet meer deden, en de zekering voor de ruitewissers er steeds uitvloog. Erg vervelend als je veel snelwegkilometers maakt bij winterse omstandigheden. Dit euvel is nog niet verholpen, maar inmiddels dooit het weer en ik hoop dat het ijs langzaam smelt en de sproeierinstallatie weer gaat werken.
Afgezien van die euvel, waar de Saab niks aan kan doen ben ik vol lof over deze auto. 250 pk, een trekkracht van jewelste, alle denkbare opties, incl. navigatie, elektrische stoelen enz enz.
Na de monsterrit van gister ben ik zonder rugklachten uit de auto gestapt!
Om de turbo en de motor een lange levensduur te geven is het belangerijk, iedere 10.000 km de olie te verversen ivm oilsludge.
Aangezien ik met mijn vorige Saab 9-5 30.000 betrouwbare kilometers heb gemaakt kan ik zeggen dat de auto degelijk in elkaar zit en zeer betrouwbaar is, mits goed onderhouden.