Saab 9-3 Sport Estate 1.9 TiD 120pk Linear (2010)

autoreview

Saab 9-3 Sport Estate 1.9 TiD 120pk Linear (2010)

Signalement

Uitvoering9-3 Sport Estate 1.9 TiD 120pk Linear
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eindervaring

374 780km met een wagen is wel genoeg om een oordeel te kunnen vellen;

Kosten:
Zoals andere wagens met deze 1.9l blok is vooral de motor het zwakke punt, zonder een Saab specialist die het probleem vond (bleek de spiebaan van een loopwiel te zijn) dat 3 andere garages niet vonden had de wagen nooit voorbij de 180 000km geraakt. Kosten aan de motor enkele duizenden euro's, zaken als de turbo zijn wel nooit vervangen. Nokkenassensor etc. daarentegen tig maal.

Kosten qua algemeen onderhoud zijn niet hoog te noemen, het is geen stadswagentje dus banden etc. kosten nu eenmaal iets meer.

Kwaliteit:
Alles waar de GM-badge op te vinden is, is helaas kapot. De wagen heeft geen last van rammeltjes, maar zaken als een tankklep die na nog geen 200 000km kapot is zouden niet mogen. Ophanging en uitlaat zijn nog origineel, wiellagers en bushings 1x vervangen, wel van goede kwaliteit dus. De wagen heeft ons slechts 1x aan de kant laten staan van de weg, dus kan zeker wel als betrouwbaar gezien worden. Ook toen was een motorprobleem de oorzaak. Nadien heeft de auto ook nooit meer het vermogen teruggekregen dat deze eerst had.

Alle knoppen/hendels/... werken gewoon nog en de verf op de knoppen is bijvoorbeeld niet afgegaan wat wel echt een teken is van de kwaliteit.

Comfort:
Zeer comfortabel en de stoelen zitten na al die jaren nog steeds zeer goed, leer is gescheurd maar dat is deels onze fout door het nooit in te smeren.

Eindoordeel:
Met een betere motor zou dit een droomauto zijn, helaas is het nu een prachtige en comfortabele kilometervreter met een zowel qua verbruik (zelfs 1200km aan 120km/h niet onder de 6l te krijgen) als qua behoud van vermogen en betrouwbaarheid teleurstellende motor.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  2
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens