Saab 9-3 SE 2.0 Turbo Anniversary (2002)
Uitvoering | 9-3 SE 2.0 Turbo Anniversary |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Deze Saab is wat mij betreft een op ontwerp gebied goede verbetering op de laatste 900. Net even verfijnder.
Ik ben erg enthausiast en tevreden over deze motor. Snel sterk en zuinig. Koppel is ruim voorradig en met 185pk is 230km relatief snel te halen zonder dat het zweet je uitbreekt. Het zelfde geldt voor de remmen, goed en evenwichtig.
De rijeigenschappen zijn afgestemd voor snelweggebruik. Hierover geen klagen, dit gaat echter wel ten koste van de dynamiek op korte bochtige wegen. Te veel onderstuur om lekker te kunnen sturen in de bergen. De bergen bezoek ik veelal op vakantie dus dan is de auto beladen, nu dat draagt ook niet bij aan de stuureigenschappen
Waar ik een stuk minder over te spreken ben is de dealer. Veel te duur (gelukkig is het lease), kwaliteit van het interieur (een beetje plastic) en met stip een qua ergernis de stoelen. Die geven mij niet genoeg steun in de inderrug en in de lendenen. Mijn ouwe Volvo met 4 ton op de klok zit beduidend beter.
waarom wel:
motor +++++ (een van de fijnste die ik gehad heb)
zuinig +++ (met pittig rijden toch 1:12gecombineerd)
uiterlijk +
remmen +
betrouwbaarheid
waarom niet:
Stoelen ----- echt onder de maat voor dit niveau auto
onderstuur --
prijs dealer
Ik heb een maal aan de kant gestaan omdat de injectie (computer?) het begeven had. Dit scheen een veelvoorkomend probleem te zijn. In 10 minuten vervangen en daarna niets meer mee gehad.
Stuurinrichting te veel speling, eindeloos op en neer naar de Saab dealer in Amsterdam. Dat heeft de leasemij. veel gekost.
Verder was de eerste apk ook geen sinecure. Ik zag in een glimp de rekening en die begon met een 2.....
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee