Saab 9-3 S 2.0 t Business Edition (2002)
| Uitvoering | 9-3 S 2.0 t Business Edition |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na getwijfeld te hebben tussen een BMW 3 Touring en deze Saab, zijn we gevallen voor de chique looks, de bagageruimte (bijna 500 ltr!), de complete uitrusting en de prestaties.
Op zich zijn onze verwachtingen op die punten absoluut uitgekomen. Het is een mooie auto, waarin ik graag gezien word en waarin we met ons gezin snelle, comfortable kilometers kunnen maken en tot nog toe op vakanties en met verhuizingen telkens versteld stonden van wat hij aan bagage kan verstouwen.
De prestaties van de 2.0lpt motor vind ik verbluffend. Er zijn weinig ’duels’ bij het stoplicht, of tussenaccelaraties die ik verlies. De gangbare lease-diesels geef ik allemaal het nakijken, ook als de d"tjes en i-tjes rood zijn.
Door de combinatie van een dieselachtig koppel (240Nm) bij 1750rpm en 150pk, en de uitstekend gekozen versnellingsbakverhoudingen, met name de 2 (tot 110km/h) en de vier (tot 200km/h), kun je er makkelijk vrij stevig mee rijden, waarbij het verbruik relatief binnen de perken blijft. Hij is alleen echt onzuinig in het stadsverkeer, dan verbruikt hij 1 op 9 ongeveer.
De auto komt echt tot zijn recht op snelle snelwegkilometers. Dan stap je na 500km nog steeds fris uit.
We hadden de intentie om "m zeker een jaar of zes te houden, daarbij vertrouwend op de Zweedse degelijkheid. Niet dus.
De degelijkheid en bouwkwaliteit valt ronduit tegen en ik ga "m daarom over niet al te lange tijd inruilen. Dit was de eerste en laatste Saab.
Problemen:
-10.000km koelvloeistoflekkage;
-35.000km lekke krukaskering;
-modificatie aan de autom.airco i.v.m. de stroom die deze trok bij het aanslaan;
-scheefzakkend elektrisch portierraam;
-afgebroken binnenportierhandle;
-deels uitvallend computerdisplay;
-ontzettend luidruchtig krakende voorwielophanging op verkeersdrempels;
-rammels en kraken in interieur;
-kapotte airco, koelmiddellekkage;
-veel aandrijfreacties in het stuur; scheeftrekken;
-dure beurten;
-hoge afschrijving;
Er zijn nog wat kleine dingen, maar dit zijn wel de dingen die me in negatieve zin aan deze auto zijn opgevallen. Ik vind dat overigens reuze jammer, want op andere fronten zijn we juist zo ontztettend tevreden.
Saab is een van de liefhebbersmerken. Ik ben geen Saabliefhebber geworden...
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Saab 9-3 Cabrio 2.0t Senses Edition | Benzine / LPG
- 2002

Saab 9-3 Cabrio 2.0 SE G3 Gas Ecc Cruisecontrol Leer Pdc 17 inch Aero Velgen Trekhaak***Apk t/m 19-4-2027***
- 1999

Saab 9-3 Cabrio 2.0t SE | Rijklaar | Hout Stoelverwarming Climate control 16 inch
- 2002